Aγριος ρατσισμός στην Κίνα –Βάζει έναν μαύρο στο πλυντήριο και βγαίνει λευκός [βίντεο] - iefimerida.gr

Aγριος ρατσισμός στην Κίνα –Βάζει έναν μαύρο στο πλυντήριο και βγαίνει λευκός [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια διαφήμιση στην Κίνα για απορρυπαντικό υποστηρίζει ότι μπορεί να κάνει άσπρο ακόμη και έναν μαύρο άντρα. Το βίντεο «έσπασε» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το είδαν πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι στο ίντερνετ.

Ο αγώνας κατά του ρατσισμού έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του. Η Κίνα έκανε επίδειξη του πιο άγριου ρατσισμού και ξενοφοβίας με ένα απλό σποτάκι διαφήμισης. Πρόκειται για θέληση να ανεβάσουν τις πωλήσεις του συγκεκριμένου απορρυπαντικού; Η διαφήμιση δείχνει έναν αφρικανό εργάτη ο οποίος καλείται από μια όμορφη Κινέζα να την πλησιάσει.

Aγριος ρατσισμός στην Κίνα –Βάζει έναν μαύρο στο πλυντήριο και βγαίνει λευκός [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Εκείνος πιστεύει ότι της αρέσει αλλά η νεαρή του βάζει στο στόμα μια δόση απορρυπαντικού και τον σπρώχνει σε ένα πλυντήριο. Λίγο αργότερα ένας πανέμορφος και πεντακάθαρος Κινέζος βγαίνει από το μηχάνημα.
Αυτό το απίστευτης ανοησίας σποτάκι το είδαν πάνω από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι στο YouTube και πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Facebook.

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post εξηγεί ότι η Κίνα έχει προβλήματα ρατσισμού απέναντι στους Αφρικανούς. Όπως αναφέρει, η ζωή των αφρικανών φοιτητών στην πόλη Yiwu, στα νότια της Σανγκάης, είναι πολύ δύσκολη. «Το δυσκολότερο είναι ο ρατσισμός» εξηγεί στην εφημερίδα Monde Afrique ένας νεαρός από το Κογκό. «Οι περισσότεροι Κινέζοι μας κοιτάζουν με μισό μάτι. Στην αρχή είχα σοκαριστεί αλλά σιγά σιγά έμαθα να δέχομαι αυτή την κατάσταση. Ξέρω ότι δεν το κάνουν από κακία, αλλά έχουν μάθει διάφορα κλισέ για τους Αφρικανούς. Θα πρέπει να αρχίσουν να μας γνωρίζουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ρατσισμός αφρικανοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ