Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου - iefimerida.gr

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου

Credit: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινή συνέντευξη Τύπου δίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την συνάντησή τους που κράτησε περίπου 2 ώρες, το δείπνο εργασίας και την υπογραφή συμφωνιών Ελλάδας-Ρωσίας.

22:15: Κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα-Πούτιν

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 0

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναλαμβάνει ότι η συνεργασία των δύο χωρών αποτελεί στρατηγική επιλογή για την κυβέρνησή του.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Ρωσίας για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ ενώ εκτίμησε ότι θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες από την Ρωσία.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

  • H σημερινή επίσκεψη του Πούτιν αποτελεί το επιστέγασμα σειράς επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο έτος και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών
  • Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε το 2015 δύο φορές και να θέσουμε τις βάσεις για την ενίσχυση της πολυεπίπεδη συνεργασία. Μια συνεργασία που αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα
  • Η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν πραγματοποιείται σε μια πολύ σημαντική συγκυρία. Συμπίπτει με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπου η χώρα αφήνει πίσω της την περιόδο της αβεβαιότητας.
  • Με αιχμή την αξιοποίηση δυνατοτήτων επενδύσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Προώθηση συμπράξεων και κοινών επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό φορέα και αλλού
  • Ικανοποίηση για την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας στις ανανεώσιμες πηγές και μεταξύ ΕΛΠΕ – Rosneft
  • Σε συνέχεια της συνόδου της μεικτής διυπουργικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι, συζητήσαμε για τις προοπτικές της συνεργασίας μας στους ενεργειακούς φορείς
  • Συζητήσαμε για την ενίσχυση των ροών τουριστών προς τη χώρα μας και την προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη ρωσική αγορά. Προχωρούμε συντονισμένα στην προώθηση της Ελλάδας, ως προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες
  • Εγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων. Συζητήσαμε την αναβάθμιση των πολιτικών μας σχέσεων
  • Πιστεύουμε πως η αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου μπορεί να συμβάλει στην προώθηση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσία και ΝΑΤΟ-Ρωσίας και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας.
  • Για το Κυπριακό: Σταθερή υποστήριξη της Ρωσίας για λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. Λύση που θα επιτρέπει στον κυπριακό λαό χωρίς κατοχικά στρατεύματα και αναχρονιστικές πολιτικές εγγυήσεων
  • Στηρίζουμε ενεργά τις προσπάθειες του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και των επιθέσεων κατά αμάχων από όπου και αν προέρχονται και για την επίλυση του συριακού με όρους που θα εξασφαλίζουν την δημοκρατική λύση
  • Τονίσαμε το ενδιαφέρον της χώρας μας για την εξασφάλιση της ειρήνης στην Ουκρανία, δεδομένων των Ουκρανών ελληνικής καταγωγής που διαμένουν στα σημεία των συκγρούσεων

Τι δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν

  • Εξετάσαμε ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων.
  • Οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεχίζουν να βελτιώνονται. Μια επιβεβαίωση είναι το έτος Ρωσίας-Ελλάδας
  • Το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρσι σε 2,7δισ δολάρια, στο οποίο συνέβαλε η πτώση της τιμής του πετρελαίου και των κυρώσεων της ρωσικής ομοσπονδίας στην ΕΕ
  • Να ευχαριστήσω την ελληνική πλευρά για το καθεστώς τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ. Από τη δική μας πλευρά περιμένουμε την Ελλάδα στην Αγία Πετρούπολη και στο Βλαδιβοστόκ σε άλλα οικονομικά φόρα
  • Τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί η 10η Σύνοδος της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής
  • Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην ενέργεια
  • Συμφωνήσαμε να δώσουμε έμφαση και στη συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων.
  • Στη Ρωσία δραστηριοποιούνται 130 εταιρίες, περιθώρια και στον τομέα μεταφορών.
  • Οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στον ΟΛΘ
  • Εξετάζουμε την αδελφοποίηση της Αθήνας και του Σότσι
  • Είμαστε ευγνώμονες στην ελληνική ηγεσία για την προσοχή στους τόπους μνήμης για τη Ρωσία. Στο δήμο Πειραιά για την άδεια να κάνει η Ρωσία εργασίες αναστήλωσης στο δημοτικό νεκροταφείο Πειραιά
  • Υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας και στον τομέα της Παιδείας
  • Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό για την φιλοξενία αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας για την θερμή υποδοχή
  • Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων

22:09 Αυτήν την ώρα υπογράφονται οι συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας

Οι διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ελλάδας στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκαν και οι δύο πλευρές, παρουσία του πρωθυπουτργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, υπογράφουν τις συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου.
Οι συμφωνίες που υπογράφονται αφορούν την:

  •   Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και
  •   Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)

Επίσης υπογράφονται συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ υπουργείων) για Επιστήμη και τεχνολογία, Τουρισμό και Μετεωρολογία.
Συμφωνίες συνεργασίας υπογράφονται και μεταξύ φορέων:

  •     Enterprise Greece – Invest in Russia
  •     ΕΛΠΕ – Rosneft
  •     Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων
  •     Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας

20:24 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν

Περίπου 2 ώρες κράτησε η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου.

18:20 Ο Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο και πεζός μαζί με την συνοδεία του κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα που τον περίμενε στην είσοδο.

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 1
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 2

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η αναβάθμιση των σχέσεων με Ρωσία

Η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας αποτελεί στρατηγική επιλογή δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσφωνώντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, πριν ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνεργασία τους, ο Αλ. Τσίπρας καλοσώρισε τον Ρώσο πρόεδρο.

«Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεών μας, καθώς και την αυστηρή βούλησή μας να αναβαθμιστούν αυτές» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Η αναβάθμιση των σχέσεών μας με την Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε προς τον Ρώσο Πρόεδρο πως «έρχεστε στην Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, όπου γυρίζουμε σελίδα, σταματάει η αβεβαιότητα» όπως υποστήριξε. Σύμφωνα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό «μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν θετικά να ενισχύσουμε τις σχέσεις των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον σταθερότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι τα πεδία συνεργασίας των δύο χωρών «δεν είναι μόνο η ενέργεια, είναι και οι νέες τεχνολογίες, οι μεταφορές, οι αμοιβαίες επενδύσεις» και όπως είπε πρέπει «να μεταμορφώσουμε τα καλά συναισθήματα και σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα».

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 3
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 4

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πούτιν: Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές
Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Συνεχίζουμε τη σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων στο υψηλότατο επίπεδο και αυτό γίνεται με φόντο το αφιερωματικό έτος πολιτισμού Ρωσίας-Ελλάδος» για να προσθέσει με νόημα: «Εχουμε συζητήσει αναλυτικά τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία. Βεβαίως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες, δύσκολες, αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές».

Αυτή την ώρα διεξάγεται η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και υπογραφές συμφωνιών.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Πρωθυπουργός έγραψε: «Καλωσορίζουμε τον πρόεδρο Πούτιν (@KremlinRussia_E). Η επίσκεψή του στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών».

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 5

17:35 Ο Πούτιν φτάνει στο Προεδρικό Μέγαρο

Στον προεδρικό μέγαρο έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 6

«Η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 7

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

«Είναι εξαιρετικά σημαντική για την εποχή η ειλικρινής και στενή συνεργασία της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ για να δοθεί οριστικά τέρμα στον πόλεμο στη Μ. Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία. Μόνο έτσι θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα του ISIS και της τρομοκρατίας που απορρέει από τον ISIS», είπε.

Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Από τη μεριά του ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

«Πρέπει να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Πιο αναλυτικά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχει κάτι που εντυπωσιάζει: Κατά το μήνα Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε κατά 523%», δήλωσε και συμπλήρωσε:
«Να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς. Είναι σημαντικό τώρα να συζητήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα για την ολοκλήρωσή τους».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα έχει τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

16:42: Ο Ρώσος Πρόεδρος προσγειώνεται στο Ελ. Βενιζέλος

Το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου αναμενόταν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 15:30, ωστόσο, έφθασε με μια ώρα καθυστέρηση στις 16:45.

Tο αεροπλάνο του κ. Πούτιν συνόδευαν τρια μαχητικά F-16 της 110ης Πτέρυγας Μάχης, από τη στιγμή που μπήκε στο FIR Αθηνών.

Kαρέ καρέ η άφιξη Πούτιν

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 8
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 9
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 10
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 11
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 12
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 13


Credit: Menelaos Myrillas / SOOC
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 14
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 15
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 16
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 17
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 18
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 19
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 20
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 21
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 22

Φωτογραφίες από τις προετοιμασίες στο αεροδρόμιο

Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 23
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 24
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 25
Στην Αθήνα ο Πούτιν - Live η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου  | iefimerida.gr 26

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχει γίνει γνωστό ότι θα βρίσκονται επί ποδός 2.500 αστυνομικοί λόγω της επίσκεψης Πούτιν. Η αυτοκινητοπομπή από το αεροδρόμιο θα καταλήξει στην Ηρώδου Αττικού.

Σταδιακά η κυκλοφορία διακόπτεται από τα σημεία διέλευσης του Πούτιν. Από τις 15:00 μέχρι και τις 17:00 δεν είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων από το αεροδρόμιο μέχρι και την Κατεχάκη!

Καθ' όλο το μήκος της διαδρομής τα μέτρα είναι δρακόντεια, με την αστυνομική παρουσία να είναι κάτι παραπάνω από έντονη σε όλα τα σημεία.

70 κομάντο της Προεδρικής Φρουράς της Ρωσίας


Βέβαια στο πλέγμα ασφαλείας που στήνεται δεν θα συμμετάσχουν μόνο Ελληνες αστυνομικοί αλλά και άνδρες των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων. Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Toν Βλαντιμίρ Πούτιν θα συνοδεύουν 70 κομάντο της Προεδρικής Φρουράς της Ρωσίας με μαύρα κοστούμια. Πρόκειται για άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί στην ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων, δηλαδή στη φημισμένη Σπετσνάζ, τα μέλη της οποίας ο αστικός μύθος περιγράφει ως «υπερανθρώπους».

Θωρακισμένες λιμουζίνες, drones, δίχτυ εντοπισμού/εξουδετέρωσης βομβών
Και τα μέτρα δεν σταματούν εκεί. Με τρία μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες λιμουζίνες, που κανείς δεν γνωρίζει σε ποια επιβαίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως επίσης και βαρύς οπλισμός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται για να απλώνεται ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρίσκεται ο Πούτιν, με τις επίγειες συσκευές να τοποθετούνται σε συνοδευτικά οχήματα και άλλες σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον θα υπάρχει δίχτυ εντοπισμού/εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και αποτροπής τηλεφωνικών υποκλοπών. Ο Ρώσος πρόεδρος μετά τις συναντήσεις του θα διανυκτερεύσει σε πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, το οποίο έχει ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή από Ρώσους πράκτορες.

Το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου

To πρόγραμμα της επίσκεψης του Βλάντιμιρ Πούτιν όπως είχε δοθεί επισήμως με την υποσημείωση ότι θα πάει κατά τουλάχιστον μια ώρα πίσω λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη του Ρώσου προέδρου:

Παρασκευή 27 Μαΐου

  • 15.30-15.45: Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος.

  • 16.30-16.55: Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο
  • 16.55 - 17.00: Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου.

Άφιξη

  • 17.05-17.35: Κατ’ιδίαν συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Γεύμα Εργασίας – Διευρυμένες συνομιλίες.

  • 19.35: Υπογραφή Συμφωνιών.

Δηλώσεις στον Τύπο.
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Αφιξη.

  • 19.35-20.05: Εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο υπό την παρουσία και της Α.Ε. του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το ξενοδοχείο “Divani Apollon”.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

  • 20.45: Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση.
  • Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (Αίθουσα VIP). 
  • Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Λιμάνι της Τρυπητής.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με σκάφος  για Καρυές. 
  • Άφιξη. Επίσημη υποδοχή.
  • Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.  
  • Προσκυνηματική μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  κ. Vladimir Putin στο Άγιο Όρος.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας από Αρσανά Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος για το λιμάνι της Τρυπητής.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».
  • Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin προπέμπει εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με ειδική πτήση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ