Ολοι στην καθιερωμένη συναυλία για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»: Σύνθημα ''Στέγη για όλους''! - iefimerida.gr

Ολοι στην καθιερωμένη συναυλία για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»: Σύνθημα ''Στέγη για όλους''!

Φωτογραφία απο την συναυλία της Σχεδίας το 2015 στην Τεχνόπολη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Δευτέρα 30 Μαΐου, η «Σχεδία» δένει στο λιμάνι της Τεχνόπολης.

Έφτασε η ώρα για ακόμα ένα μουσικό ταξίδι, την καθιερωμένη πλέον συναυλία που στηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το περιοδικό δρόμου.

Οι πόρτες ανοίγουν απο τις 7 το απόγευμα και επι σκηνής θα βρεθούν οι: Batala, Gadjo Dilo, Σπύρος Γραμμένος, Encardia, Γιώργος Μουζουράκης, Κώστας Παρίσης, Υπόγεια Ρεύματα, Joey, Μαριέττα Φαφούτη, Χειμερινοί Κολυμβητές, όλοι παρόντες και παρούσες, για να ντύσουν με νότες την αγάπη, την αλληλεγγύη, το σεβασμό, τη συντροφικότητα, όλες εκείνες τις αληθινές αξίες που προσπαθεί, μαζί με δεκάδες χιλιάδες φίλους και υποστηρικτές, να αναδείξει και το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου.

Για τη συναυλία αυτή οι Encardia δηλώνουν «Ξανά στη «Σχεδία», γιατί το πλοίο βουλιάζει και πρέπει να πιάσουμε στεριά ξανά. Γιατί η στέγη είναι δικαίωμα για όλους και για πάντα. Για να βρούμε τη ζεστασιά που χάθηκε μπροστά στα πόδια των περαστικών. Ξανά!».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συναυλία της «Σχεδίας». «Ρώτησα τους συναδέλφους μου στο συγκρότημα Χειμερινοί Κολυμβητές εάν θέλουν να συμμετάσχουμε αφιλοκερδώς σε μια συναυλία για την ενίσχυση του περιοδικού δρόμου “Σχεδία”» λέει ο Αργύρης Μπακιρτζής. «Όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζουμε –οι Θεσσαλονικείς λιγότερο, εγώ και ο Χάρης Παπαδόπουλος που ζούμε εκτός των δυο μεγάλων κέντρων, όπου πωλείται η “Σχεδία”, ακόμη λιγότερο– το περιοδικό και τη διακονία την οποία προσφέρει. Χωρίς δεύτερη σκέψη, συζήτηση και οιονδήποτε προβληματισμό, απάντησαν όλοι “πάμε” ,και έτσι ερχόμαστε. Από Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Καβάλα. Δυο μέλη μας ζουν στην Αθήνα».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19:00 και οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:00.
Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ.

Ολοι στην καθιερωμένη συναυλία για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»: Σύνθημα ''Στέγη για όλους''! | iefimerida.gr 0

Όποια έσοδα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της «Σχεδίας».
Να καλυφθεί η δαπάνη εκτύπωσης του διπλού καλοκαιρινού τεύχους (Ιούλιος-Αύγουστος 2016) είναι ένας πρώτος στόχος και (μακάρι!) κάποια ακόμη έξοδα εκτύπωσης.
Συνδιοργανωτής και συμπαραστάτης η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και ο κόσμος που κάθε χρόνο στηρίζει την προσπάθεια.

Η «Σχεδία» δεν είναι επαιτεία
Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.
Η «Σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές.

Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.
Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ