Ο Σταθάκης προσπαθεί να πείσει επενδυτές -Προανήγγειλε ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα - iefimerida.gr

Ο Σταθάκης προσπαθεί να πείσει επενδυτές -Προανήγγειλε ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι πρότυπο για την Ελλάδα οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό νόμο.

Μιλώντας στη Βουλή, υπογράμμισε για το φορολογικό καθεστώς ότι «είναι παραπλανητική η εικόνα» ότι οι επενδύσεις προτιμούν να πηγαίνουν σε χώρες που έχουν χαμηλή φορολόγηση όπως Βουλγαρία, Κύπρος, Ιρλανδία που έχουν χαμηλότερη φορολόγηση. «Θα έχουμε τον τύπο των επενδύσεων που πάνε στη Βουλγαρία και αυτές δεν τις θέλουμε. Θέλουμε άλλο μοντέλο επιχειρήσεων, υψηλής προστιθέμενης αξίας, δεν έχουμε χαμηλό μισθολογικό κόστος και δεν θα αποκτήσουμε γιατί έχουμε αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό», επεσήμανε και τόνισε ότι «το 90% των επενδύσεων δεν πάνε εκεί, αλλά σε χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Δανία) που έχουν υψηλότερη φορολόγηση. Στην Ελλάδα είμαστε κάτω από τον μέσο όρο στην φορολόγηση επιχειρήσεων».

Ιδρυση επιχειρήσεων σε μια μέρα

Ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα και αδειοδότηση σε τρεις με την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών. «Είμαστε στο τελικό στάδιο να ισχύσει αυτό για τους εξής τομείς: μεταποίησης, τροφίμων και ποτών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικής και εξορυκτικής δραστηριότητας». Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «θέλουμε μία ελληνική οικονομία που αξιοποιεί στο έπακρο τα παραδοσιακά της πλεονεκτήματα (αγροτικά, τουρισμό, ναυτιλία) και οι αιχμές του δόρατος είναι παραγωγή και καινοτομία. Αυτήν την δουλειά κάνει ο αναπτυξιακός νόμος που δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους. Είναι προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στις μεγάλες». Υποστήριξε μάλιστα ότι στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο του 2004 το 4% των μεγάλων επενδύσεων είχε πάρει το 60% των κονδυλίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταθάκης Βουλή ανάπτυξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ