Το MoMA στο Μανχάταν καινοτομεί: Λευκό t-shirt και παντελόνι τζιν, ανάμεσα στα εκθέματα - iefimerida.gr

Το MoMA στο Μανχάταν καινοτομεί: Λευκό t-shirt και παντελόνι τζιν, ανάμεσα στα εκθέματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA) σπάει τα δεδομένα.

Τοποθετεί ένα λευκό T-shirt, ένα τζιν παντελόνι Levis 501 και ένα ψηφιακό ρολόι Casio το οποίο κοστίζει 15 δολάρια, ανάμεσα σε Πικάσο και Μιρό.

Το MoMA στο Μανχάταν καινοτομεί: Λευκό t-shirt και παντελόνι τζιν, ανάμεσα στα εκθέματα  | iefimerida.gr 0


Πρόκειται για μία περιοδική έκθεση που θα ονομάζεται «Αντικείμενα: Σύγχρονη μόδα» και θα τοποθετηθούν στις προθήκες του δημοφιλούς μουσείου.

Μεχρι σήμερα τα περισσότερα ρούχα που φιλοξενούνται στα μουσεία είναι σπάνια με παραδοσιακά σχέδια, κοστούμια ταινιών ή θεατρικών παραστάσεων, ρούχα που έχουν σχεδιάσει διάσημοι μόδιστροι και χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες λεπτοδουλειάς μέχρι να ολοκληρωθούν. Η συγκεκριμένη έκθεση θα περιλαμβάνει καθημερινά ρούχα, από τα τελευταία εκατό χρόνια, που επηρέασαν και διαμόρφωσαν την μόδα του σήμερα. Παράδειγμα τα T-Shirt και τα τζιν που έγιναν μόδα το 1800 όταν τα φόρεσαν οι Αμερικανοί ναύτες.

Οι επιμελητές του μουσείου είναι ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά ως τώρα έχουν αποφασίσει να παρουσιάσουν 99 κομμάτια, επιλέγοντας τα πιο σημαντικά και αντιπροσωπευτικά δείγματα μόδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MoMa Levi's εκθέματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ