Τσακαλώτος: Ναι, σκέφτηκα να παραιτηθώ -Ποιος με έπεισε να μην το κάνω - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Ναι, σκέφτηκα να παραιτηθώ -Ποιος με έπεισε να μην το κάνω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παραδοχή ότι σκεφτόταν να παραιτηθεί προέβη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για όλα. Για την πάταξη της φοροδιαφυγής και το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, για τα μέτρα που ελήφθησαν, για το χρέος, αλλά και για κάτι... πιο προσωπικό.

Συγκεκριμένα, μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο παραίτησης που ήταν στο μυαλό του πέρυσι το καλοκαίρι. Σε ερώτηση αν σκεφτόταν να παραιτηθεί, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Εγώ ταλαντεύτηκα το καλοκαίρι (σ.σ.: πέρυσι), υπήρχε έντονο ρεπορτάζ γι' αυτό. Με έπεισε ένας άνθρωπος που μου είπε: "Ευκλείδη, δεν σας χρειαζόμαστε όταν ο καπιταλισμός θα έχει 5% ανάπτυξη, αλλά τώρα που η ανεργία είναι στο 25%"».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι και πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει φήμες περί παραίτησης του Ελληνα υπουργού Οικονομικών. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο, εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, ο γερμανικός Τύπος έκανε λόγο για παραίτηση του κ. Τσακαλώτου.

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απειλεί να παραιτηθεί εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές», έγραφε τότε η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη δικές της πηγές, «την ώρα που η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και η πολιτική κατάσταση στην χώρα επιδεινώνεται».

Σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει ίσως να ψάχνει για νέο υπουργό Οικονομικών, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος "θέλει" να παραιτηθεί», εκτιμούσε την ίδια περίοδο το γερμανικό πρακτορείο NTV.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών είχε εκφράσει τότε έντονα τη δυσαρέσκειά του στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για πιθανή παραβίαση των κόκκινων γραμμών της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του αφορολόγητου ορίου. Και μάλιστα, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν παραβιάζονταν αυτές οι κόκκινες γραμμές.

Υπενθυμίζεται ότι τελικά το αφορολόγητο δεν έμεινε στα επίπεδα που ήθελε ο κ. Τσακαλώτος. Ο ίδιος, πάντως, παρέμεινε στη θέση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ