Γιατί η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την «καραμέλα» της αντισυνταγματικότητας του ΦΠΑ στα νησιά - iefimerida.gr

Γιατί η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την «καραμέλα» της αντισυνταγματικότητας του ΦΠΑ στα νησιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη «βόμβα» ήρθε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος από τη Σύρο, ομολόγησε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματική και εγκληματική.

Και πριν προλάβει να κάτσει η σκόνη από τις δηλώσεις Καμμένου και ενώ κανείς θα ανέμενε το Μαξίμου να αντιδράσει εξαιτίας των όσων είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, από την κυβέρνηση όχι μόνο δεν προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, αλλά πήγαν άλλο ένα βήμα πιο μπροστά.

«Βόμβα» και από Βούτση
Ευθέως, και ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το μέτρο πολύ προβληματικό, στα όρια της αντισυνταγματικότητας, αν και διευκρίνισε πως δεν το εννοεί όπως ο κ. Καμμένος.

«Μας είχε σοκάρει πέρυσι το καλοκαίρι που το διαπραγματευόμασταν, η επιμονή των εταίρων να επιβληθεί. Φαινόταν ότι είχε στοιχεία ανταγωνιστικότητας», σημείωσε.

Στην ίδια γραμμή και οι βουλευτές
Στην ίδια γραμμή όμως, βρίσκονται όπως όλα δείχνουν και οι βουλευτές, αφού σαν…επιδημία ήρθε και η δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσων Ηλία Καματερού. Όπως τόνισε, "Ο κύριος Καμμένος, είπε μέχρι και αντισυνταγματικές κάποιες ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά. Παρότι διαφωνώ συνήθως μαζί του, αυτή τη φορά συμφωνώ. Μπορεί να μην έλεγα εγώ τον όρο αντισυνταγματικό, αλλά ήταν απαράδεκτο το μέτρο και καταργεί τη νησιωτικότητα".

Τι λέει το Μαξίμου
Από το Μέγαρο Μαξίμου, επισήμως, δεν έχει σχολιαστεί καμία από τις παραπάνω δηλώσεις.
Ωστόσο, το περιβάλλον του πρωθυπουργού στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες του παραδέχεται ότι απηχούν την αλήθεια. Κι αυτό, γιατί προηγήθηκε, όπως λένε προηγήθηκε μια σκληρή διαπραγμάτευση και πολλά από όσα ακολούθησαν ήταν προϊόν εκβιασμού. Εξού και ο.. θρήνος των βουλευτών το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για δηλώσεις που γίνονται συνειδητά και όχι κατά λάθος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ