Γκιούλ: «Μισή χώρα θα ηγηθεί μίας άθλιας Ένωσης» - iefimerida.gr

Γκιούλ: «Μισή χώρα θα ηγηθεί μίας άθλιας Ένωσης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Μισή χώρα θα ηγηθεί μίας άθλιας Ένωσης», δήλωσε ο κ. Γκιούλ αναφερόμενος στην κυπριακή προεδρία στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το πάγωμα των κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας (που προήλθε από τις ενστάσεις που υπέβαλε η Κύπρος, επειδή η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει ως κράτος) έχει αντίκτυπο στο όνομα και στη φήμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

«Τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ημιτελής χώρα θα αναλάβει την προεδρία; Θα είναι μία ελλιπής προεδρία μίας άθλιας Ένωσης και αυτό ακριβώς είπα και στους αρμόδιους της ΕΕ», δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ερωτηθείς αν κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας η Τουρκία θα τηρήσει στάση διαμαρτυρίας, ο κ. Γκιούλ είπε ότι σχετικές ανακοινώσεις έχουν γίνει ήδη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: «Με την Κομισιόν δεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε συνόδους υπό την προεδρία των Ελληνοκυπρίων».

Η Άγκυρα είναι οργισμένη καθώς σε περίπτωση που το Κυπριακό δεν έχει λυθεί ως τότε, θα υποχρεωθεί ως υποψήφια χώρα να απευθύνεται στην προεδρεύουσα Κυπριακή Δημοκρατία, μία χώρα την οποία δεν αναγνωρίζει και κατέχει δια της βίας το 38% του εδάφους της.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά η Άγκυρα θα ακολουθήσει μία «μεσοβέζικη» λύση, παγώνοντας για ένα εξάμηνο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μην συμμετέχει στις ευρωπαϊκές συνόδους στις οποίες θα προεδρεύουν οι Κύπριοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ