Από τις εφορίες ξεκινά η χρήση του πλαστικού χρήματος - iefimerida.gr

Από τις εφορίες ξεκινά η χρήση του πλαστικού χρήματος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Εν αναμονή του νομοσχεδίου για τη σύνδεση του αφορολογήτου με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, ο ΓΓΔΕ υπέγραψε απόφαση με την οποία περιορίζεται ακόμα περισσότερο η χρήση μετρητών στις συναλλαγές με την εφορία.

Ως σήμερα, μπορούσε κάποιος να πληρώσει τοις μετρητοίς ως 250 ευρώ, αλλά εφεξής για οποιαδήποτε συναλλαγή με την εφορία ξεπερνά τα 100 ευρώ, θα πρέπει είτε να χρησιμοποιεί κάρτα είτε επιταγή.

Όσον αφορά στο πλαίσιο των υπό διαμόρφωση διατάξεων για τη χρήση πλαστικού χρήματος, παραμένουν «ανοικτά» πολλά από τα σημεία- «κλειδιά». Συγκεκριμένα:

  • Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ούτε το πώς θα κλιμακώνεται το ποσοστό επί του εισοδήματος, ούτε το «ταβάνι» αυτού του ποσοστού. Η σκέψη είναι να ξεκινά από το 10% του εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που δεν ξεπερνούν το αφορολόγητο όριο.
  • Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το αν θα συμπεριληφθούν οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, όπως ήταν η αρχική εικόνα. Είναι πολύ πιθανόν αν τελικά συμπεριληφθούν οι λογαριασμοί στις δαπάνες κάλυψης του αφορολογήτου, το ποσοστό επί του εισοδήματος θα ανέβει πάνω από το 10%.
  • Δεν έχει αποφασιστεί ποια ακριβώς θα είναι η αντιμετώπιση των φετινών δαπανών, με δεδομένο ότι πολλές από τις πληρωμές του πρώτου εξαμήνου έχουν γίνει τοις μετρητοίς.

Σύμφωνα με λογιστές και φοροτεχνικούς, το μέτρο της σύνδεσης του αφορολογήτου με τη χρήση πλαστικού χρήματος δεν είναι πανάκεια στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αλλά απλώς βάζει κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δεν μπορεί να συλλάβει τις συναλλαγές με μετρητά, ειδικά στις περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών (γιατροί, τεχνίτες κ.λ.π.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εφορίες πλαστικό χρήμα ΓΓΔΕ απόφαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ