Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια - iefimerida.gr

Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια

(φωτογραφίες: Christophe Petit Tesson/EPA/ΑΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από 4.500 πρατήρια σε όλη την Γαλλία, από τα συνολικά 12 χιλιάδες, έχουν «στεγνώσει» από καύσιμα μετά και την συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια ενάντια στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση μεταρρύθμιση για τα εργασιακά.

Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια | iefimerida.gr 0


Τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας συνεχίζονται αυτή την φορά με ένα απο τα πιο ισχυρά συνδικάτα της χώρας, το CGT, να μπλοκάρει το δίκτυο μεταφορών της χώρας και την μετακίνηση αποθεμάτων καυσίμων από τις αρχές.

Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια | iefimerida.gr 1


Οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν λάστιχα και έστησαν οδοφράγματα αποκλείοντας αρκετά από τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας (μόνο 3 από τα 12 συνέχισαν απρόσκοπτα να λειτουργούν), ενώ την ίδια στιγμή άλλοι εργαζόμενοι απέκλεισαν το οδικό δίκτυο περιφερειακά του Παρισιού.

Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια | iefimerida.gr 2


Παράλληλα, εκτός από τα πυρηνικά εργοστάσια που παράγουν το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Γαλλία, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στα 6 από τα 8 διυλιστήρια της χώρας.

Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια | iefimerida.gr 3


Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε πόλεις σε ολόκληρη την χώρα, ερχονται μια μόλις ημέρα μετά την γενική απεργία που κάλεσε το SNCF στους σιδηροδρόμους, η οποία και προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια | iefimerida.gr 4


Την ίδια ώρα νεαροί συγκρούονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας, με κάποιος από τους συμμετέχοντες στην πορεία να αποκόπτονται από τον κύριο κορμό και να σπάνε βιτρίνες και αυτοκίνητα, όπως μεταδίδει το AFP.

Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια | iefimerida.gr 5


Ατέλειωτες ουρές έχουν σχηματιστεί τις τελευταίες ώρες στα πρατήρια καυσίμων της χώρας από απελπισμένους οδηγούς που ψάχνουν να ανεφοδιάσουν τα οχήματα τους.

Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια | iefimerida.gr 6


Ωστόσο ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επέμεινε ότι οι εργασιακές αλλαγές, οι οποίες και αποτελούν το επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ και των εργαζόμενων δεν πρόκειται να αποσυρθούν, αν και όπως τόνισε υπάρχουν περιθώρια κάποιων αλλαγών.

Γαλλία: Επεισόδια και διαδηλώσεις για τα εργασιακά -Απέκλεισαν πυρηνικά εργοστάσια | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ