Στο ΣτΕ το αίτημα του Mega να «παγώσει» ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ το αίτημα του Mega να «παγώσει» ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 17 Ιουνίου θα συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega με την οποία το κανάλι ζητά να «παγώσουν» προσωρινά οι αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, για τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης τεσσάρων καναλιών.

Ο προσδιορισμός της κεκλεισμένων των θυρών συζήτησης έγινε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ν. Σακελλαρίου. Εισηγητής θα είναι ο σύμβουλο Επικρατείας, Γ. Παπαγεωργίου.

Από τον κ. Σακελλαρίου προσδιορίστηκε μόνο η αίτηση αναστολής του Mega Channel και αναμένεται να προσδιοριστούν και των άλλων τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης αναμένεται να προσδοριστεί η ημερομηνία συζήτησης όλων των κύριων προσφυγών που έχουν κατατεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, Skai, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών. Ακόμη, για άλλους λόγους έχει προσφύγει στο ΣτΕ και ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός «Ο Λόγος» (Mega Κύπρου), που ζητεί να εκπέμπει και στην Ελλάδα με την κυπριακή άδεια που, ήδη, έχει.

Εν τω μεταξύ, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, ήδη, έχει συζητηθεί η αίτηση αναστολής του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού «Ο Λόγος» και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης του σταθμού της Μεγαλονήσου.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων του κ. Παππά, οι οποίες αφορούν τη διαδικασία χορήγησης των αδειών τηλεοπτικών σταθμών και υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MEGA ΣτΕ αίτηση τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ