Ιππότης του Τάγματος ο Μύρωνας Μιχαηλίδης -Σημαντική διάκριση για τον Ελληνα αρχιμουσικό - iefimerida.gr

Ιππότης του Τάγματος ο Μύρωνας Μιχαηλίδης -Σημαντική διάκριση για τον Ελληνα αρχιμουσικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας ιππότης στο τιμόνι της Λυρικής.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, επέδωσε την Τρίτη 24 Μαΐου, τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών στον καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής σκηνής, Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Το Τάγμα Γραμμάτων και Τεχνών επιβραβεύει εκείνους που διακρίνονται για τις δημιουργίες τους στον καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό χώρο ή για την συμβολή τους στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και τον κόσμο.

Ιππότης του Τάγματος ο Μύρωνας Μιχαηλίδης -Σημαντική διάκριση για τον Ελληνα αρχιμουσικό  | iefimerida.gr 0

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy με τον Μύρωνα Μιχαηλίδη

Ο Έλληνας αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2011, είναι από τους πλέον προικισμένους μαέστρους με διεθνές ρεπερτόριο, πολύ σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες ανά τον κόσμο και εκτενή δισκογραφία.

Πολύπλευρη σχέση με την Γαλλία και τον πολιτισμό της
«Η πρώτη μου επαφή με την Γαλλική κουλτούρα έλαβε χώρα όταν ο αείμνηστος πατέρας μου με έστειλε στο Γαλλικό Ινστιτούτο του Ηρακλείου της Κρήτης για να μάθω την πρώτη μου ξένη γλώσσα, η οποία για εκείνον, δεν μπορούσε να είναι άλλη από την γαλλική» σημείωσε ο Μύρωνας Μιχαηλίδης.

Στην τελετή παρασημοφόρησής του ο Μύρων Μιχαηλίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ρεπερτόριο γαλλικής όπερας που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΕΛΣ και ανακοίνωσε το ανέβασμα της όπερας Πελλέας και Μελισσάνθη του Ντεμπισύ, για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στις νέες εγκαταστάσεις της, στο ΚΠΙΣΝ. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στον σκηνοθέτη και σκηνογράφο της όπερας και επίτιμο καλλιτεχνικό σύμβουλο της ΕΛΣ κ. Γιάννη Κόκκο, χάρη στον οποίο ισχυροποίησε τους δεσμούς του με το σύγχρονο γαλλικό λυρικό θέατρο.

Τόνισε τη στενή συνεργασία που είχε ως τώρα με την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο και δήλωσε την συνέχεια αυτής της συνεργασίας, χάρη στην οποία η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ θα συμπράξει με την “La Folle Journée de Nantes” και την Πόλη της Νάντης στη δημιουργία ενός νέου φεστιβάλ κλασσικής μουσικής, την «Folle Journée της Αθήνας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ