Το Facebook ως κοινωνικός καθρέφτης: Τι ποστάρουν οι γυναίκες και τι οι άντρες στα social media - iefimerida.gr

Το Facebook ως κοινωνικός καθρέφτης: Τι ποστάρουν οι γυναίκες και τι οι άντρες στα social media

pixabay.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι ποστάρουν συνήθως οι άντρες και τι οι γυναίκες στο Facebook;

Η έρευνα ομάδας ψυχολόγων και ειδικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, από τα Πανεπιστήμια της Μελβούρνης και της Πενσιλβανιας, που πραγματοποιήθηκε με βάση 10.000 αναρτήσεις, έχει την απάντηση.
«Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε, ιδιαίτερα προς τα παιδιά μας, γίνεται μέρος της προσωπικότητάς τους», αναφέρεται στην έρευνα.

Αντιδραστικοί οι άντρες, ευγενικές οι γυναίκες
Οι διαφορές στον χαρακτήρα των δύο φύλων, φαίνονται ακόμα και μέσα από τον τρόπο που εκφράζονται.
Σύμφωνα με την έρευνα, ερειστικοί και αντιδραστικοί είναι οι περισσότεροι άντρες, που συχνά εκφράζουν τον θυμό του μέσω των σόσιαλ μίντια, σε αντίθεση με τις γυναίκες, που καταγράφονται ως ζεστές και ευγενικές στον τρόπο που εκφράζονται.

Μωρό Vs Ελευθερία

Οι λέξεις «υπέροχο», «γενέθλια» και «μωρό» βρίσκονται στην κορυφή όσων χρησιμοποιούν οι γυναίκες. Από την πλευρά τους οι άντρες, συχνά μιλούν για «νίκη», «ήττα», «ελευθερία».

Οι άντρες αναφέρονται συχνά στα επαγγελματικά και την εργασία τους, οι γυναίκες σε θέματα οικογένειας και σπιτιού.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας, που έγινε κυρίως σε ηλικίες γύρω στα 25, είναι ότι και τα δυο φύλα εκφράζονται με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, στηρίζοντας τις θέσεις τους, κάτι που αντανακλά και την ισότητα την οποία βιώνουν στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παιδεία και το σπίτι του καθενός διαμορφώνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του, και εν τέλει τον τρόπο που εκφράζεται. Ίσως στην καθημερινότητα να χρησιμοποιούμε λέξεις που ενθαρρύνουν τα κορίτσια να είναι πιο ζεστά και συναισθηματικά, ενώ τα αγόρια λιγότερο.
Αυτό είναι κάτι που απεικονίζεται ακόμα και στις αναρτήσεις τους στο Facebook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ