Σάλλας: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τέθηκαν οι βάσεις για την άρση της αβεβαιότητας - iefimerida.gr

Σάλλας: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τέθηκαν οι βάσεις για την άρση της αβεβαιότητας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σταθεροποίηση της οικονομίας φέτος, ιδίως μετά τις «σημαντικές», όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεις του Eurogroup, περιμένει ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων σημείωσε πως η βασική εκτίμηση του ομίλου είναι ότι το ΑΕΠ θα καταγράψει αύξηση 0 ως 0,5% σε σχέση με πέρυσι ενώ για το 2017 η εκτίμηση είναι για αύξηση του πάνω από 2%. Όπως σημείωσε ο κ. Σάλλας «το ιστορικό υψηλό των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πίσω μας» υπογραμμίζοντας ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός τη μείωση των NPLs κατά 1,2 δισ ευρώ κατά το δ' τρίμηνο του 2015 και το α' τρίμηνο του 2016 συνολικά.

Ο κ. Σάλλας ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας σηματοδοτεί τη βάση για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την ύφεση και επισήμανε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας Πειραιώς οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα ανέλθουν στο 2% το 2017.

Εκτίμησε δε ότι με την σταδιακή επιστροφή της εμπιστοσύνης θα επιστρέψουν και οι καταθέσεις ενώ θα υπάρξει αποκλιμάκωση των δανείων σε καθυστέρηση.

Παράλληλα έδωσε έμφαση μεταξύ άλλων στην υποχώρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το τελευταίο τρίμηνο του 2015 και το πρώτο τρίμηνο του 2016 που συνολικά μειώθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σάλλας εξέφρασε την εκτίμηση ότι από εδώ και πέρα η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πραγματοποιείται με ταχύτερους ρυθμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ