Σεξουαλικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου; Ερευνάται εμπλοκή του «δράκου» του Αμαρουσίου - iefimerida.gr

Σεξουαλικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου; Ερευνάται εμπλοκή του «δράκου» του Αμαρουσίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελευθερία Αγραφιώτου, την 69χρονη Αθηναία που ήταν εξαφανισμένη από τις 21 Απριλίου ανήκει η σορός της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στο 3ο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χατζηιωάννου και Δημητρίου Ράλλη στο Μαρούσι.

Το νήμα της εξαφάνισης της 69χρονης με την οποία ασχολήθηκε και η εκπομπή της Αγγλικής Νικολούλη φαίνεται να έχει ξετυλιχτεί ωστόσο η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας έχει προβληματίσει τους αστυνομικούς οι οποίοι εξετάζουν το σενάριο της δολοφονίας με σεξουαλικά κίνητρα.

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι η 69χρονη, το σώμα της οποίας βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω με το παντελόνι και το εσώρουχό της βγαλμένα, ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκαν και τα παπούτσια της. Ένα άλλο στοιχείο που οδηγεί στο σενάριο της δολοφονίας με σεξουαλικά κίνητρα είναι και το γεγονός δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν η τσάντα, το κινητό, το πορτοφόλι, αλλά και τα προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας, κάτι που απομακρύνει το σενάριο ότι ο δράστης είχε σκοπό τη ληστεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη 69χρονη είχε δεχτεί ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι, τα αίτια του θανάτου της θα αποκαλυφθούν όμως τις επόμενες ημέρες όταν ο ιατροδικαστής πραγματοποιήσει τη νεκροψία.

Ποια είναι η Ελευθερία Αγραφιώτου

Η Ελευθερία Αγραφιώτου ήταν ιδιαίτερα μορφωμένη, καθηγήτρια γαλλικών και παλαιότερα εργαζόταν ως διευθύντρια του τμήματος προσωπικού στην Αγροτική Ασφαλιστική. Ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας επιθεωρήσεις και οικονομικούς ελέγχους.

Η ευκατάστατη γυναίκα έφυγε με το αμάξι της από το σπίτι της στην οδό Μικροπούλου του Νέου Ηρακλείου, όπου ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα της. Στο διαμέρισμα βρισκόταν η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που τη βοηθούσε στη φροντίδα της γερόντισσας, η οποία ξεψύχησε πριν από λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο της Ελευθερίας Αγραφιώτου εντοπίστηκε πριν περίπου 15 ημέρες στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου, κατόπιν πληροφοριών της εκπομπής.

Το λευκό Opel Corsa με αριθμό κυκλοφορίας ΙΡΗ 9153 βρισκόταν επιμελώς παρκαρισμένο και κλειδωμένο, στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου πάρκινγκ.

Στο κάθισμα του συνοδηγού εντοπίστηκε η ζακέτα της αγνοούμενης, ένας φάκελος τραπέζης, γαλλικά περιοδικά και μια τσάντα καταστήματος καλλυντικών.

Οι υπάλληλοι του καταστήματος υποστήριξαν στους αστυνομικούς πως έβλεπαν το αμάξι παρκαρισμένο στο σημείο από τις 25 Απριλίου, τέσσερις μέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της ιδιοκτήτριάς του.

Δυστυχώς το υλικό των επίμαχων ημερομηνιών που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του χώρου και που θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία, έχει σβηστεί.

Πώς ανακαλύφθηκε το πτώμα

Χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 18:00 υπάλληλος του σούπερ μάρκετ που ανήκει σε γνωστή αλυσίδα, τηλεφώνησε στις διωκτικές αρχές αναφέροντας ότι στο τρίτο επίπεδο του υπόγειου πάρκινγκ που βρίσκεται στο κατάστημα που εργάζεται αναδύεται έντονη δυσοσμία.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί οι οποίοι μετά από έρευνες εντόπισαν στο κλιμακοστάσιο του τρίτου υπογείου ένα γυναικείο πτώμα σε προχωρημένη σήψη. Η υπόθεση όλων ήταν ότι το σώμα ανήκε στην 69χρονη συνταξιούχο που αγνοούνταν από τις 21 Απριλίου, με τις υποψίες να επιβεβαιώνονται λίγο αργότερα.

Αμέσως το σημείο κατακλύστηκε από αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν όλο το απαραίτητο υλικό και κάθε αποδεικτικό στοιχείο που θα τους οδηγούσε στη λύση του μυστηρίου.

Τα σενάρια για τον «δράκο» του Αμαρουσίου

Αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ερευνούν αν ο φερόμενος ως «δράκος» του Αμαρουσίου είχε συμμετοχή στη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου καθώς το σούπερ μάρκετ στο οποίο βρέθηκε νεκρή η συνταξιούχος βρίσκεται στην ίδια περιοχή που ο 30χρονος πραγματοποιούσε τις επιθέσεις. Ο 30χρονος θεωρείται εν δυνάμει ύποπτος από τις Αρχές, όλα όμως αναμένεται να ξεδιαλυθούν στην απολογία του η οποία έχει οριστεί για την Παρασκευή. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι το γεγονός ότι μετά τη σύλληψη του φερόμενου ως «δράκου» το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου έχει δεχθεί πλήθος τηλεφωνημάτων από γυναίκες που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, οι οποίες όμως δεν έχουν σπεύσει ακόμα να τον αναγνωρίσουν. Μέχρι στιγμής οι γυναίκες που έχουν αναγνωρίσει τον 30χρονο ως το δράστη που τους επιτέθηκε είναι 5.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ