Σκουρλέτης: Δεν είναι προτεραιότητα οι αποκρατικοποιήσεις στην ενέργεια -Δεν υπάρχει σχεδιασμός - iefimerida.gr

Σκουρλέτης: Δεν είναι προτεραιότητα οι αποκρατικοποιήσεις στην ενέργεια -Δεν υπάρχει σχεδιασμός

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 24ωρο από τη συμφωνία του Eurogroup, άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις από την Αθήνα στα όσα ζητούν οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά από το Eurogroup, τόνισε ότι οι αποκρατικοποιήσεις- κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στην ενέργεια- είναι στα προαπαιτούμενα για τις εκταμιεύσεις των υποδόσεων.

«Οι αποκρατικοποιήσεις των εταιρειών του ενεργειακού τομέα δεν αποτελούν προτεραιότητα ούτε υπάρχει σχετικός σχεδιασμός», απάντησαν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος. «Ο στόχος των εσόδων ύψους 6,2 δισ. ευρώ θα επιδιωχθεί με την πώληση και αξιοποίηση άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που δεν θεωρούνται στρατηγικής σημασίας, όπως η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ ή τα ΕΛΠΕ», τόνιζαν οι ίδιες πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ.

«Δεν υπάρχει πρόθεση να μεταβιβασθεί η συμμετοχή του Δημοσίου στις επιχειρήσεις αυτές», σημείωναν ακόμη. Οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας το σημείο της συμφωνίας που αναφέρεται στην υλοποίηση δράσεων στα ενεργειακά, προκειμένου να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση, διευκρίνιζαν ότι αυτό σχετίζεται με τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) για τις οποίες θα εξεταστεί η πρόοδος προετοιμασίας, καθώς και με τη θέσπιση του νέου πλαισίου υποστήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ