Ο Χατζηγιάννης στο Εφετείο για το έμβασμα των 5,3 εκατ. ευρώ: Να πληρώσω όσα μου αναλογούν - iefimerida.gr

Ο Χατζηγιάννης στο Εφετείο για το έμβασμα των 5,3 εκατ. ευρώ: Να πληρώσω όσα μου αναλογούν

NDP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρατώντας στα χέρια του ένα σωρό έγγραφα και όχι...παρτιτούρες, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εμφανίστηκε το πρωί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου.

Εκεί συζητήθηκε η υπόθεσή του για τα εμβάσματα ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο, τα οποία εστάλησαν την περίοδο 2010-2011 και για τα οποία του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4 εκατ. ευρώ.

«Μόνη μου ελπίδα είναι απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτή την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν».

Αυτή ήταν η υπερασπιστική θέση του γνωστού τραγουδιστή, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι αδύνατο να καταβάλλει το πρόστιμο που τού επιβλήθηκε.

Η συνήγορός του Ευαγγελία Μάντζου τόνισε μάλιστα στους δικαστές πως ήδη ο γνωστός τραγουδιστής έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και είναι υποχρεωμένος να δίνει το εξοντωτικό, όπως σημείωσε ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.

«Περισσότερες από 100 οικογένειες ζουν από το Μιχάλη Χατζηγιάννη» είπε η συνήγορός του, προσθέτοντας ότι «Από το 2000 έως το 2010 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκ. ευρώ» .Σύμφωνα με την υπεράσπιση του τραγουδιστή, τα χρήματα, ύψους 5,3 εκ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο ήταν φορολογημένα και νόμιμα. Η υπόθεση του Μ. Χατζηγιάννη ήταν άλλωστε η αφορμή για να λάβει θέση το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την αναδρομική φορολόγηση των εμβασμάτων που «ταξίδεψαν» στο εξωτερικό πριν την 30η Σεπτεμβρίου του 2010, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του ν. 3888/2010, γνωστού ως νόμου Παπακωνσταντίνου.

Τα Διοικητικά Δικαστήρια στα οποία προσέφυγε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εμφανίστηκαν να διχάζονται και η υπόθεση του αναδρομικού ελέγχου των εμβασμάτων κρίθηκε τελικά σε πιλοτική δίκη ενώπιον της 7μελούς αυξημένης σύνθεσης του Β’ Τμήματος του ΣτΕ , η οποία έκρινε πως η εν λόγω ρύθμιση είναι συνταγματική και παρέπεμψε την υπόθεση του Μ. Χατζηγιάννη για οριστική κρίση στο Διοικητικό Εφετείο.

Τώρα, το Διοικητικό Εφετείο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του για το Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ