Politico: Κυνικό τέχνασμα η συμφωνία του Eurogroup -Μόνο για να πληρωθούν οι οφειλές του καλοκαιριού - iefimerida.gr

Politico: Κυνικό τέχνασμα η συμφωνία του Eurogroup -Μόνο για να πληρωθούν οι οφειλές του καλοκαιριού

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν μεν πιο τολμηρή από ό,τι προβλεπόταν, αλλά απέχει από τα ριζοσπαστικά μέτρα που απαιτούνται για να μπει η Ελλάδα σε υγιή οικονομική πορεία, γράφει το Politico.

Ο μόνος βέβαιος αντίκτυπος της συμφωνίας είναι ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει τις οφειλές της αυτό το καλοκαίρι, σχολιάζει η ιστοσελίδα, προσθέτοντας ότι πέρα από αυτό, πρόκειται για έναν «ακατάστατο συμβιβασμό», με στόχο κυρίως να κερδηθεί χρόνος.

«Για μία ακόμη φορά, η συμφωνία απέφυγε τις ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να σταθεί πιο γερά στα πόδια της. Και για μία ακόμη φορά, μπορεί να θεωρηθεί ένα κυνικό τέχνασμα για να αποφευχθούν αυτές οι αποφάσεις, εξαιτίας των εκλογών. Αυτή τη φορά, μετατίθενται για μετά από τις γερμανικές εκλογές του 2017».

Παρόλα αυτά, το Politico σημειώνει ότι η συμφωνία είναι καλύτερη από εκείνη που θα μπορούσε να περιμένει η ελληνική κυβέρνηση πριν από δύο ημέρες, καθώς παρέχει τα πρώτα βήματα για την αναδιάρθρωση του χρέους, έναν βασικό όρο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Ομως, τονίζει το δημοσίευμα, η έγκριση του ΔΣ του Ταμείου για την παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρότι αυτή θα είναι η πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συμφωνία Eurogroup ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ