Moody's για Ελλάδα: Υψηλό το ρίσκο εφαρμογής των μέτρων - iefimerida.gr

Moody's για Ελλάδα: Υψηλό το ρίσκο εφαρμογής των μέτρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως credit positive χαρακτηρίζει τη συμφωνία στο Eurogroup ο οίκος αξιολόγησης Moody' s, τονίζοντας πάντως ότι η υλοποίησή της δεν θα είναι εύκολη.

Σημειώνει ως θετικό το γεγονός ότι η υπόσχεση εκταμίευσης 10,3 δισ. ευρώ απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας το καλοκαίρι. Επιπλέον, καλωσορίζει τον οδικό χάρτη για το χρέος, παρά το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκαν οι λεπτομέρειες.

«Αν και η ανακοίνωση του Eurogroup δεν παρέχει λεπτομέρειες για την μορφή ελάφρυνσης του χρέους, είναι ξεκάθαρο ότι η ελάφρυνση θα εξεταστεί μόνο μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018 και παραμένει στο χέρι των ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόσουν επιτυχώς τα μέτρα που σχετίζονται με το πρόγραμμα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο οίκος προειδοποιεί ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δεν θα είναι εύκολη.

«Θεωρούμε ότι τα ρίσκα εφαρμογής των μέτρων παραμένουν υψηλά στην Ελλάδα, δεδομένης της μικρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, των αδύναμων θεσμών και της πολιτικής και κοινωνικής δυσαρέσκειας», σχολιάζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's credit positive συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ