Ο αρχιτέκτονας σταρ Ζαν Νουβέλ στην Αθήνα: Εκθέτει τους περίφημους καθρέφτες του και μία εργαλειοθήκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο αρχιτέκτονας σταρ Ζαν Νουβέλ στην Αθήνα: Εκθέτει τους περίφημους καθρέφτες του και μία εργαλειοθήκη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Fondation Cartier στο Παρίσι, το συνεδριακό κέντρο της Λουκέρνης και τον πύργο Αγκμπάρ στη Βαρκελώνη, ο περίφημος αρχιτέκτονας Ζαν Νουβέλ, φτάνει και στην Αθήνα.

Η γκαλερί Gagosian παρουσιάζει τα έργα Triptyques (Τρίπτυχα). Xρωματιστούς καθρέφτες που αποτελούνται από τρία μέρη σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, αλλά και το γλυπτό Boite a outils (Εργαλειοθήκη).

Ο αρχιτέκτονας σταρ Ζαν Νουβέλ στην Αθήνα: Εκθέτει τους περίφημους καθρέφτες του και μία εργαλειοθήκη [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ο κάθε κεντρικός καθρέφτης είναι στερεωμένος στον τοίχο, ενώ τα δύο άλλα κομμάτια κινούνται αυτόνομα. Επιλέγει για τους χρωματισμούς το πορτοκαλί, βαθύ, έντονο και απαλό. «Ο καθρέφτης είναι ένα αντικείμενο με το οποίο συγκατοικείς, αντανακλώνται σ' αυτόν πολύ προσωπικές εικόνες, εικόνες απ' το σπίτι σου. Καμιά φορά βλέπεις μέχρι και τη θέα έξω απ' το παράθυρο μέσα απ' τον καθρέφτη σου» λέει, δικαιολογώντας τον λόγο για τον οποίο ασχολήθηκε με το αντικείμενο.

Ο αρχιτέκτονας σταρ Ζαν Νουβέλ στην Αθήνα: Εκθέτει τους περίφημους καθρέφτες του και μία εργαλειοθήκη [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Όσο για την Εργαλειοθήκη του, είναι το καθημερινό χρηστικό αποθηκευτικό κουτί που έχουν τα περισσότερα σπίτια, με την υπογραφή όμως του, αρχιτέκτονα και ντιζάινερ, όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του.

«Θέλω χρωματιστούς καθρέφτες, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτή τη δουλειά μου. Ορισμένοι είναι στερεωμένοι, άλλοι μετακινούνται, άλλοι βρίσκονται υπό γωνία... Μερικές φορές δύο ή τρία κομμάτια είναι διαφορετικής κλίμακας. Το εσωτερικό τους είναι αυτό που τους προσδίδει νόημα» λέει ο καλλιτέχνης.

Ο σταρ της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού ντιζάιν, δεν περιορίζεται σε έναν μόνο τομέα δραστηριοποίησης. Κάτοχος του βραβείου Πρίτσκερ, στο περιθώριο των αρχιτεκτονικών του προκλήσεων, ασχολείται με το έπιπλο, τα σερβίτσια και τα φωτιστικά.
«Θα ήθελα να εφεύρω αρχέτυπα» έχει δηλώσει και η συλλογή επίπλων του, είναι ενδεικτική αυτού του σκεπτικού.

Αυτή την περίοδο ο Ζαν Νουβέλ ολοκληρώνει το κτήριο του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι και το Εθνικό Μουσείο της Κίνας.

Τα εγκαίνια γίνονται Πέμπτη 26/5 στις 7 μ.μ. Η έκθεση στη γκαλερί Gagosian, Μέρλιν 3 Αθήνα, θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΑΛΕΡΙ GAGOSIAN Ζαν Νουβέλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ