Η ιστορία του μανικιούρ σε 2' -Γιατί οι γυναίκες του '90 είχαν τα πιο περιποιημένα νύχια [βίντεο] - iefimerida.gr

Η ιστορία του μανικιούρ σε 2' -Γιατί οι γυναίκες του '90 είχαν τα πιο περιποιημένα νύχια [βίντεο]

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν θεωρούσατε πως το 1950 οι γυναίκες δεν ήξεραν τι θα πει «μανικιούρ», τότε αυτό το βίντεο μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη.

Φαίνεται πως οι κυρίες του προηγούμενου αιώνα περιποιούνταν συνεχώς τα νύχια τους, επιλέγοντας εκκεντρικά- chic χρώματα και σχήματα.

Η ιστορία του μανικιούρ σε 2' -Γιατί οι γυναίκες του '90 είχαν τα πιο περιποιημένα νύχια [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως εξελίχθηκε η τέχνη του μανικιούρ από το 1916, όπου οι γυναίκες δεν έβαφαν τα νύχια τους, στο 1946 όπου το φλογερό κόκκινο και τα μακριά νύχια είχαν την τιμητική τους, στην εποχή των χίπις όπου το ασημί ήταν το απόλυτο χρώμα και στο σήμερα που το nude χρώμα είναι το επικρατέστερο.

Ωστόσο, όλα τα μανικιούρ των προηγούμενων δεκαετιών μας φαίνονται οικεία, καθώς το ροζ χρώμα, το γνωστό γαλλικό σχήμα, αλλά και το κόκκινο (και οι αποχρώσεις τους) είναι κατά καιρούς στις επιλογές μας.

Συγκεκριμένα, τα ψεύτικα νύχια πρωτοεμφανίστηκαν κάπου το 1940, όπου μοντέλα και ηθοποιοί πόζαραν με μακριά ψεύτικα νύχια σε πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και τσιγάρο στο χέρι.

Η ιστορία του μανικιούρ σε 2' -Γιατί οι γυναίκες του '90 είχαν τα πιο περιποιημένα νύχια [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Γενικά το μακρύ νύχι συνέχισε να είναι στη μόδα με μόνη αλλαγή τα χρώματα, τα οποία από το 1970 και μετά άρχισαν να σκουραίνουν.

Η μόνη εμφανής αλλαγή έγινε το 1996 όπου οι γυναίκες ήταν λίγο πιο γκόθικ, προτιμόντας το μαύρο χρώμα και το κοντό, λιμαρισμένο σχήμα.

Βίντεο, Φωτογραφίες: Μode, Υou Tube

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα ομορφιά μανικιούρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ