Τσακαλώτος: Συμφωνήσαμε μέτρα για το χρέος, κάποια αρχίζουν άμεσα - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Συμφωνήσαμε μέτρα για το χρέος, κάποια αρχίζουν άμεσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ικανοποιημένος αποχώρησε από το 11ωρο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος στις δηλώσεις στάθηκε στα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ:

«Ζήσαμε έντονες στιγμές και μετά από 11 ώρες, έχουμε συμφωνία και η πρώτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί. Έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία που ολοκληρώνει την πρώτη αξιολόγηση αλλά και για την αποδέσμευση 9 - 11 δισ.ευρώ, 10,3 δισ.ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Κάποια εξ αυτών θα είναι για τα οφειλόμενα. Το ποσό θα αμβλύνει τον υφεσιακό χαρακτήρα των μέτρων που έχουμε πάρει.

Επιπλέον υπάρχει και μια συμφωνία για το χρέος κάποια μέτρα θα αρχίσουν αμέσως. Ο ESM θα αρχίσει αμέσως. Θα δούμε πώς θα μειώσουμε τους κινδύνους στα επιτόκια. Υπάρχει μια συμφωνία ότι θα έχουμε, μεσοπρόθεσμα μέτρα αλλά ήδη ξέρουμε πώς θα μοιάζουν αυτά τα μέτρα. Έχουμε και μια συμφωνία για το χρέος μακροπρόθεσμα. Είναι μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Τώρα έχουμε συμφωνία όχι μόνο για τα μέτρα αλλά και για το χρέος. Αν θυμάστε συμφωνήσαμε το καλοκαίρι να κλείσει η αξιολόγηση και μετά να γίνει η κουβέντα για το χρέος αλλά και τα δύο συνοψίστηκαν σε ένα. Είναι η απαρχή του τέλους για την ύφεση και για τα υφεσιακά στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσακαλώτος μέτρα χρέος Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ