Τόμσεν: Θα μείνει το ΔΝΤ όσο η ανάλυση βιωσιμότητας δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν - iefimerida.gr

Τόμσεν: Θα μείνει το ΔΝΤ όσο η ανάλυση βιωσιμότητας δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος μίλησε για το ελληνικό χρέος, την βιωσιμότητα του και τα μέτρα που απαιτούνται.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Τόμσεν:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό πακέτο μέτρων και μιλούμε για κάποια λεπτά ζητήματα. Το πακέτο αυτό σε δημοσιονομικό επίπεδο θα βάλει σε γερά θεμέλια τα ζητήματα της Ελλάδας. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μία ξεχωριστή υπηρεσία εσόδων που είναι ένα πολύ καλό βήμα.

Καλωσορίζουμε το γεγονός πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι πια. Καλωσορίζουμε ότι συμφωνήθηκε η μεθοδολογία για την πορεία του χρέους, αλλά και για το ποιοι θα είναι οι στόχοι για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας. Τα μέτρα είναι σημαντικά για το χρέος και βασίζονται σε μία πολύ σημαντική προσπάθεια των εταίρων της Ελλάδας που κάνουν το παν για να το ελαφρύνουν. Τους επόμενους μήνες το ΔΝΤ θα δει αυτά τα μέτρα για να είναι σίγουρο πως θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την ελάφρυνση του χρέους. Συμφωνήσαμε πως τα μέτρα για το χρέος θα συμφωνηθούν στο τέλος του προγράμματος.

Θα επιδείξουμε αυτή την ευλυγισία. Το ΔΣ του Ταμείου θα αποφασίσει αν η νέα φάση του προγράμματος θα έχει την υποστηρίξει του ΔΝΤ. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε το συμβούλιο και νομίζω ότι θα συμμετάσχουμε. Πώς κινούμαστε προς το μέλλον. Εμείς επιθυμούμε να προτρέψουμε το ΔΣ μας ότι μιλούμε για επωφελή συμφωνία που αξίζει της στήριξης από το Ταμείο. Αυτό θα προχωρήσει πριν το τέλος του έτους υπό τον όρο ότι η ανάλυση βιωσιμότητας θα δώσει θετικά αποτελέσματα. Να υπογραμμίσω ότι μιλούμε για μια σύσταση που γίνεται από το προσωπικό το Ταμείου προς το ΔΣ. Αλλά το ΔΣ θα πάρει την απόφαση.

Το ΔΝΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα και θα προτρέψουμε το ΔΣ να μελετήσει το αν το μέτρο είναι βιώσιμο. Για τα μέτρα, έχουν συμφωνηθεί αρκετά, αλλα και πάλι να δούμε ότι όλα τηρούνται στο 100%. Θα μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα μόνο όσο η ανάλυση βιωσιμότητας δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν.

Πρέπει να αξιολογήσουμε την επάρκεια των μέτρων και μόνο τότε θα προχωρήσουμε, υπάρχει ακόμα δρόμος για την αποκρυστάλλωση αυτών των μέτρων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμσεν ΔΝΤ Ελλάδα χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ