Ισχυρό πλήγμα του ISIS σε αεροπορική βάση της Ρωσίας στη Συρία -Εκτός της περιοχής που ελέγχει - iefimerida.gr

Ισχυρό πλήγμα του ISIS σε αεροπορική βάση της Ρωσίας στη Συρία -Εκτός της περιοχής που ελέγχει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ολόκληρη μονάδα ρωσικών ελικοπτέρων καταστράφηκαν στη Συρία, μετά από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, όπως φαίνεται να δείχνουν δορυφορικές εικόνες.

Η επίθεση, που έγινε στις 14 Μαΐου, ήταν σε στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση στην κεντρική Συρία, την οποία χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις. Είναι μία ακόμη ένδειξη ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να χτυπήσουν έξω από την περιοχή που ελέγχουν, σημειώνει ο Guardian.

Οι εικόνες που δόθηκαν τώρα στη δημοσιότητα υποδεικνύουν ότι τέσσερα ελικόπτερα και 20 φορτηγά καταστράφηκαν, εξαιτίας πυρκαγιών που ξέσπασαν στη βάση T4, ανατολικά της Χομς.

Ο ρωσικός στρατός διέψευσε ότι έχασε ελικόπτερα εξαιτίας της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους. Αρχικά θεωρήθηκε ότι η καταστροφή προκλήθηκε από τυχαία πυρκαγιά. Αλλά το ISIS ανέλαβε την ευθύνη και δημοσίευσε εικόνα, που ισχυρίζεται ότι δείχνει έναν από τους μαχητές του να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον της βάσης.

Ο στρατιωτικός αναλυτής της Stratfor, Σιμ Τακ, δήλωσε στον Guardian ότι η εικόνα πρώτα από όλα δείχνει ότι δεν υπήρξε μία τυχαία έκρηξη. «Δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν διαφορετικές πηγές εκρήξεων στη βάση και δείχνει ότι οι Ρώσοι χτυπήθηκαν αρκετά άσχημα», ανέφερε.

Η βάση T4 θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές στη Συρία και είναι κοντά στην ιστορική πόλη της Παλμίρα, την οποία ανακατέλαβαν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος πριν από ένα μήνα. Επίσης, η βάση είναι κοντά σε στρατηγικά σταυροδρόμια διαδρομών που οδηγούν στην Ντέιρ ελ-Ζουρ, τη Ράκκα, την Δαμασκό και άλλες πόλεις- κλειδιά.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, επέμεινε ότι οι κρατήρες και τα σημάδια της φωτιάς υπάρχουν στη βάση εδώ και αρκετούς μήνες. «Είναι αποτέλεσμα μαχών για αυτόν τον αεροδιάδρομο, ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τους μαχητές των τρομοκρατικών ομάδων», συμπλήρωσε.

Φωτογραφία: Stratfor

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ