Σχέση με συνάδελφο στο γραφείο -4 συμβουλές - iefimerida.gr

Σχέση με συνάδελφο στο γραφείο -4 συμβουλές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον είδες, σου άρεσε, τον γνώρισες, το ένα ραντεβού έφερε το άλλο και τώρα είστε μαζί; Κανένα πρόβλημα, όλα μέσα στη ζωή είναι, ακόμη κι αν αυτός ο άνθρωπος είναι συνάδελφος ή προϊστάμενός σου.

Πολλά ζευγάρια έχουν γνωριστεί στον χώρο εργασίας τους, έχουν κάνει σχέση και τώρα ζουν ευτυχισμένοι. Για να το πετύχουν αυτό, ακολούθησαν κάποιους «άγραφους» κανόνες. Η ειδικός Karen Gately επισημαίνει τι πρέπει να κάνεις αν θέλεις να έχεις μία υγιή επαγγελματική και προσωπική σχέση με τον σύντροφό σου, καθώς και τι προβλέπει η νομοθεσία για τη σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά.

Βεβαιωθείτε πως είναι αμοιβαία τα αισθήματα

Μην διατυμπανίσεις ότι είσαι φουλ ερωτευμένη με το παλικάρι από το απέναντι γραφείο, πριν σοβαρευτείς πως νιώθετε το ίδιο. Επειδή, βλέπεστε κάθε μέρα άφησε πρόσφορο έδαφος για να δεις αν σε θέλει ή τελικά είχε μία στιγμή αδυναμίας. Η πιο σημαντική συμβουλή της Karen είναι να μην βγεις με πολλούς συναδέλφους σου ή να κάνεις εξωσυζυγική σχέση, καθώς αν μαθευτεί θα μειωθεί η αξιοπιστία που σου έχουν οι γύρω σου.

Ποτέ μέλια

Ακόμη και αν όλοι γνωρίσουν για τη σχέση σας, να αποφεύγετε τα τρυφερά τετ-α-τετ στο γραφείο (φιλιά, αγκαλιές κ.α), γιατί ποτέ δεν λαμβάνονται καλοπροαίρετα. Επίσης αν η σχέση σας έλαβε τέλος, μην είσαι επιθετική και θυμωμένη (πάνω απ΄όλα κρατάμε επίπεδο). Προσπάθησε να διατηρήσεις την ίδια συμπεριφορά με πριν.

Η πολιτική των μεγάλων εταιριών

Αρκετές εταιρίες αποθαρρύνουν τις συντροφικές σχέσεις μεταξύ οργανωμένων, ενώ η Gately αναφέρει πως μεγάλη πίεση ασκείται και από τον περίγυρο και από το ίδιο το ζευγάρι, το οποίο κάνει τα πάντα για να μην γνωστοποιηθεί η σχέση τους γιατί... έτσι πρέπει.
Πολλές φορές η πίεση είναι τόσο μεγάλη που άντρας και γυναίκα «φλερτάρουν»περισσότερο με το ερώτημα «Δουλειά ή σχέση», παρά μεταξύ τους.

Ο νόμος για τη σεξουαλική παρενόχληση

Αν και δεν υπάρχει κάποιος νόμος σχετικά με τις ρομαντικές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων, η σεξουαλική παρενόχληση τις περισσότερες φορές τιμωρείται αυστηρά. H σεξουαλική παρενόχληση είναι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη σεξουαλική συμπεριφορά, η οποία κάνει το άτομο να αισθάνεται προσβεβλημένο, ταπεινωμένο και φοβισμένο. Οι νόμοι εφαρμόζονται στο γραφείο, σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την εργασία ακόμη και μεταξύ των συναδέλφων έξω από τη δουλειά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γραφείο γυναίκα σχέση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ