Ερευνα: Κανείς Ευρωπαίος δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ερευνα: Κανείς Ευρωπαίος δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, πρόσφυγες από τη Συρία και η προοπτική ενός Brexit αποτελούν γεγονότα που κάνουν τους καιρούς στην Ευρώπη, όχι και ιδανικούς.

Κάθε Ευρωπαίος βιώνει τη δική του πραγματικότητα μέσα από τη χώρα του, με το δράμα της Γηραιάς ηπείρου άλλους να τους επηρεάζει λιγότερο και άλλους περισσότερο.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ερευνητική ομάδα που βασίζεται στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης διεξήγαγε μελέτη, ζητώντας από τους πολίτες 9 ευρωπαϊκών κρατών να βαθμολογήσουν τις συνθήκες διαβίωσης στην πατρίδα τους και γειτονικών κρατών σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10.

Τα αποτελέσματα; Η Ελλάδα έχει τις χειρότερες συνθήκες.

Ερευνα: Κανείς Ευρωπαίος δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα | iefimerida.gr 0

Η οικονομική κρίση, η ανεργία, το ζήτημα των προσφύγων έχουν κάνει τους Ευρωπαίους να γυρίζουν την πλάτη στη χώρα, σχετικά με το ερώτημα της έρευνας.

Η μελέτη διαπίστωσε, ακόμη, πως μόνο το 1/3 των ερωτηθέντων σε Ελλάδα και Ιταλία πιστεύουν πως το βιοτικό τους επίπεδο είναι καλύτερο από αυτό των γονιών τους, σε αντίθεση με την απάντηση των κατοίκων των βόρειων κρατών -Γερμανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την ιστορία, η χώρα που θεωρούν πως έχει τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης είναι η Ελβετία, η οποία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, ενώ έχει περιορισμούς σχετικά με το θέμα των προσφύγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα συνθήκες διαβίωσης Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ