O noir Χάουαρντ Χοκς: Αφιέρωμα στις σημαντικότερες ταινίες του βραβευμένου δημιουργού - iefimerida.gr

O noir Χάουαρντ Χοκς: Αφιέρωμα στις σημαντικότερες ταινίες του βραβευμένου δημιουργού

Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 30 Μαΐου συμπληρώνονται 120 χρόνια από την γέννηση του Χάουαρντ Χόκς, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες-δημιουργούς του Χόλιγουντ.

Ορόσημο για τον παγκόσμιο κινηματογράφο, με μια απίστευτη σιγουριά στο προσωπικό του στυλ και σε συνδυασμό με το σπάνιο ταλέντο του, μας προσέφερε ταινίες που αντέχουν στο χρόνο.

Η NEW STAR τιμά τον σκηνοθέτη και παρουσιάζει τρεις από τις σημαντικότερες ταινίες του, στους ιστορικούς κινηματογράφους ΖΕΦΥΡΟΣ και ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema από τις 26 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου.

«THE BIG SLEEP - Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ» με το μυθικό ζευγάρι Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ, Λωρήν Μπακώλ βασισμένο στο ομώνυμο θρυλικό έργο του μεγάλου Ρέυμοντ Τσάντλε.

O noir Χάουαρντ Χοκς: Αφιέρωμα στις σημαντικότερες ταινίες του βραβευμένου δημιουργού | iefimerida.gr 0

Ο Μάρλοου, προσλαμβάνεται από τον στρατηγό Στέρνγουντ για να διαλευκάνει την υπόθεση εκβιασμού της άτακτης κόρης του Κάρμεν (Μάρθα Βίκερς), ενός επιπόλαιου υπερσεξουαλικού νυμφιδίου. Στην αναζήτηση της αλήθεια, ο Μάρλοου θα γνωρίσει την διαφθορά και την παρακμή της τάξης των αργόσχολων πλούσιων του Λ.Α., θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει έναν κυκεώνα δολοφονιών, δωροδοκιών, εξαφανίσεων, θα γνωρίσει την Βίβιαν Στέρνγουντ (Λωρήν Μπακώλ), μεγάλη αδελφή της Κάρμεν, μαζί θα φτάσουν στην πιο σκοτεινή άκρη του μυστηρίου, αλλά θα ζήσουν κι έναν σκληρό όσο και παθιασμένο έρωτα.
Ο «Μεγάλος Ύπνος» ήταν το δεύτερο φιλμ που γύρισαν ο Μπόγκαρτ και η Μπακώλ, μετά το «Να έχεις και να μην έχεις». Ακολούθησαν το «Key Largo» και το «Σκοτεινό Πέρασμα».

«ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ» Μια ξέφρενη κωμωδία με τους Κάρι Γκραντ και Ροσαλίντ Ράσελ.

O noir Χάουαρντ Χοκς: Αφιέρωμα στις σημαντικότερες ταινίες του βραβευμένου δημιουργού | iefimerida.gr 1

Ενας εκδότης δελεάζει με ένα καυτό αποκλειστικό ρεπορτάζ την πρώην γυναίκα του, η οποία μόλις έχει παρατήσει τη δημοσιογραφία και σκοπεύει να ξαναπαντρευτεί. Τώρα πρέπει να την ξανακερδίσει.

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ» Μία κλασική ρομαντική κομεντί με τους ανεπανάληπτους Κάρι Γκράντ και Κάθριν Χεμπορν.

O noir Χάουαρντ Χοκς: Αφιέρωμα στις σημαντικότερες ταινίες του βραβευμένου δημιουργού | iefimerida.gr 2

Ο Ντέιβιντ Χάξλεϊ είναι ένας κλασικός, αφηρημένος επιστήμονας, ένας παλαιοντολόγος, που χρόνια συναρμολογεί τον σκελετό ενός βροντόσαυρου στο μουσείο που εργάζεται. Έχει σχεδόν τελειώσει το έργο του, μόνο που του λείπει… ένα τελευταίο κόκκαλο. Ταυτόχρονα, το μουσείο του περνά οικονομικές δυσκολίες και ο ίδιος ετοιμάζεται να παντρευτεί την αυστηρή συνάδελφο Άλις, γι' αυτό, ο Ντέιβιντ αποφασίζει να συναντήσει μια πολύ πλούσια κυρία της υψηλής κοινωνίας, την κυρία Ράντομ, η οποία σκέφτεται να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο μουσείο.

Ο Χάουάρντ Χοκς, πέθανε το 1977, ενώ τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς του στον αμερικανικό κινηματογράφο με ένα βραβείο Όσκαρ το 1974.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζέφυρος Αλκυονίς Χάουαρντ Χόκς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ