Αισιοδοξία στο Μαξίμου για το Eurogroup παρά το τοπίο στην ομίχλη για το χρέος - iefimerida.gr

Αισιοδοξία στο Μαξίμου για το Eurogroup παρά το τοπίο στην ομίχλη για το χρέος

Έχοντας «καταπιεί το χάπι» των μέτρων μετά και την πλήρη ευθυγράμμιση στις επιταγές των δανειστών, η κυβέρνηση αναμένει σήμερα την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα ανοίξει την κάνουλα για την εκταμίευση της δόσης.

Από το Μαξίμου εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την έκβαση της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, με τον πρωθυπουργό να εισπράττει το ίδιο κλίμα και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. "Δεν υπάρχει και κάτι που να μην το έχουμε κάνει", λένε από το Μαξίμου, υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά τήρησε όσα είχε συμφωνήσει.

Ο πρωθυπουργός έχει στραμμένο το βλέμμα στις Βρυξέλλες, οι συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες θα είναι συνεχείς, ενώ βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τοπίο στην ομίχλη για το χρέος
Αρμόδιες πηγές αναφέρουν, πως είναι κοινή αντίληψη στους κόλπους της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το χρέος πριν τις Γερμανικές εκλογές του 2017.

Κατά πληροφορίες του iefimerida.gr στην κυβέρνηση πιστεύουν, πως σήμερα ενδέχεται να υπάρξουν αποφάσεις που θα αφορούν στη μετατροπή κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά και στη μεσοπρόθεση επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή αποφάσεις που σχετίζονται με άλλες τεχνικές βραχυμεσοπρόθεσμης διαχείρισης του χρέους.

«Οι προτεινόμενες λύσεις και οι τεχνικές διαδικασίες θα είναι τόσες πολλές που τώρα ξεκινάμε», έλεγε με νόημα στο iefimerida.gr κυβερνητικός αξιωματούχος εξηγώντας ότι σ’ αυτή τη φάση «περιμένουμε κάτι για τον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου χρέος Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ