Ο Αναστασιάδης αρνήθηκε να πάει στο δείπνο Ερντογάν - Είχε καλέσει τον ηγέτη του ψευδοκράτους - iefimerida.gr

Ο Αναστασιάδης αρνήθηκε να πάει στο δείπνο Ερντογάν - Είχε καλέσει τον ηγέτη του ψευδοκράτους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, προκλήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αρνήθηκε να πάει στο δείπνο που είχε διοργανώσει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Και τούτο γιατί ο Ερντογάν είχε καλέσει στο δείπνο και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Αναστασιάδης αρνήθηκε να παραστεί «νομιμοποιώντας» τον ηγέτη του ψευδοκράτους, καθώς ως γνωστόν δεν έχει αναγνωριστεί όχι μόνο από Ελλάδα και Κύπρο, αλλά από τον ΟΗΕ.

Το έκρυβαν μέχρι την τελευταία στιγμή

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο (philenews.com) ο Νίκος Αναστασιάδης είχε λάβει διαβεβαιώσειςότι ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα συμμετείχε στις διεργασίες της Συνόδου. Ωστόσο, ο ηγέτης του ψευδοκράτους, τελικά κατέφθασε στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή των αρχηγών κρατών, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η αιφνίδια άφιξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη – η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή – ανάγκασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο επίσημο δείπνο, το οποίο κατά τ’ άλλα διοργανώθηκε για τους αρχηγούς των κρατών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ