Η εξομολόγηση Βαρουφάκη στο BI: Πώς αντιμετώπισα το άγχος όταν η Ελλάδα ήταν κοντά στη χρεοκοπία - iefimerida.gr

Η εξομολόγηση Βαρουφάκη στο BI: Πώς αντιμετώπισα το άγχος όταν η Ελλάδα ήταν κοντά στη χρεοκοπία

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι υπουργός Οικονομικών, αλλά η θητεία του εξακολουθεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ.

Ετσι, το Business Insider θέλησε να μάθει πώς αντιμετώπισε ο κ. Βαρουφάκης το άγχος που βίωσε ως υπουργός Οικονομικών μίας χώρας που απειλούνταν με χρεοκοπία.

«Το άγχος ήταν πρωτοφανές. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει», παραδέχθηκε και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, την πρώτη ημέρα που ανέλαβε. «Τους ρώτησα ποια είναι η οικονομική κατάσταση της κυβέρνησης. Μου απάντησαν ''όχι τόσο άσχημη''. Τους ζήτησα να το διευκρινίσουν αυτό και μου απάντησαν ''έχουμε 11 ημέρες''».

Αναλαμβάνοντας το υπουργείο Οικονομικών 11 ημέρες πριν από τη χρεοκοπία, σε κρατά ξύπνιο της νύχτες, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης. «Στην πραγματικότητα, δεν κοιμάσαι ποτέ», σημειώνει.

Οσο για το πώς το αντιμετώπισε, εκτιμά ότι η αδρεναλίνη και το αίσθημα ευθύνης σε βοηθά να συνεχίσεις. Και η «θεραπεία» του για το άγχος;

«Ηταν να πηγαίνω παντού είτε με τη μηχανή μου, κάτι που έγινε θέμα για λόγους που δεν καταλαβαίνω, αλλά κυρίως περπατώντας. Περπατούσα ως το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, ώστε να συναντώ ανθρώπους στον δρόμο, που με χτυπούσαν στην πλάτη και έλεγαν ''κράτα, μην υποχωρήσεις''. Αυτό ήταν μεγάλο ελιξίριο και καύσιμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ