Στην Ουάσιγκτον φτάνει το κίνημα «Καταλάβατε την Γουόλ Στρητ» - iefimerida.gr

Στην Ουάσιγκτον φτάνει το κίνημα «Καταλάβατε την Γουόλ Στρητ»

occupy wall street
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φτάσουν σήμερα στην Ουάσινγκτον οι ακτιβιστές του κινήματος «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ» που ξεκίνησαν πριν από 13 Νέα Υόρκη, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Η βροχή και οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες δεν εμπόδισαν την πορεία περίπου 50 πεζών, οι οποίοι ετοιμάζονται τώρα να μπουν στην αμερικανική πρωτεύουσα. Αυτοί αναμένεται καταρχήν να πάνε στα δύο μέρη στα οποία έχει στήσει καταυλισμούς το κίνημα αυτό στην Ουάσινγκτον και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Καπιτώλιο.

«Είναι απίστευτο το ότι βρισκόμαστε τόσο κοντά στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο 26χρονος Μάικ Γκλέιζερ, ο οποίος μετείχε στην αρχική ομάδα των περίπου 20 ακτιβιστών που ξεκίνησαν την πορεία από την Νέα Υόρκη στις 9 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, η οποία τους έφερε κυρίως στη Φιλαδέλφεια και τη Βαλτιμόρη, τους είκοσι ακτιβιστές ακολούθησαν περίπου άλλοι τριάντα.

Δίδοντας το νέο όνομα «Καταλάβατε τον Αυτοκινητόδρομο», οι ακτιβιστές θέλησαν να προσελκύσουν την προσοχή του κόσμου στο κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ και σύμφωνα με τον Μάικ Γκλέιζερ η πορεία αυτή, η πρώτη από μια σειρά «πολύ πιο μεγάλων» που θα ακολουθήσουν συνιστά μια «πραγματική εμπειρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ