Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών: Το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Μαμαλούκα - iefimerida.gr

Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών: Το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Μαμαλούκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αστυνομική περιπέτεια που βυθίζει τον αναγνώστη στην Ιταλία της δεκαετίας του ’70 για να συναντήσει τους επαναστατημένους νέους, τις μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις, την νεανική αμφισβήτηση, τη σκέψη και τη δράση των τρομοκρατικών ομάδων.

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Μαμαλούκα ξεκινάει με την άψογα σχεδιασμένη δολοφονία του βιομήχανου Τζανπιέρο Ντε Σάντις, ένα πρωινό του Μαρτίου του 1979, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο. Ο Ντε Σάντις δολοφονήθηκε καθώς οδηγούσε για τη δουλειά του και την ευθύνη της δολοφονίας ανέλαβε ο πυρήνας «Φραντσέσκο Λορούσο» των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

Είκοσι οχτώ χρόνια μετά, ένας νεαρός φοιτητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια ετοιμάζει την πτυχιακή του εργασία με θέμα τις Ερυθρές Ταξιαρχίες. Μια μέρα, ο Αλεσάντρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε. Η μητέρα του Κιάρα τον ψάχνει εδώ κι ενάμιση μήνα, κανένα ίχνος του δεν υπάρχει πουθενά και από την αστυνομία φεύγει απογοητευμένη. Αποφασίζει τότε να ζητήσει τη βοήθεια ενός παλιού της φίλου, του Γκαμπριέλε, που είναι ερασιτέχνης ντετέκτιβ κι έχει λύσει δύσκολες υποθέσεις στο παρελθόν. Μόνο σε εκείνον έχει εμπιστοσύνη. Ο Γκάμπι και ο συνεργάτης του Νικόλα Μιλάνο, έμπορος παλαιών βιβλίων, αναλαμβάνουν την υπόθεση.

Την ίδια περίοδο, ο συγγραφέας Ντίνο Μπατάλια βρίσκεται στο ησυχαστήριό του, σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό της νότιας Ιταλίας, όπου έχει αποτραβηχτεί για να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά του, το οποίο γράφει εδώ και πολλά χρόνια. Ο Μπατάλια είναι βέβαιος ότι «Τα καταραμένα αντίτυπα» θα σημάνουν την επιστροφή του στη λογοτεχνική σκηνή της χώρας και θα κάνουν μεγάλη επιτυχία. Όταν επιτέλους κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Μπατάλια προκαλεί πολλές αντιδράσεις, αφού φαίνεται να ξεθάβει τα καλά κρυμμένα μυστικά μιας τρομοκρατικής ομάδα που έδρασε στο Μιλάνο τη δεκαετία του ’70. Οι έρευνες ωστόσο συνδέουν άμεσα την έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου με την εξαφάνιση του νεαρού Αλεσάντρο αλλά και την μακρινή δολοφονία του πλούσιου βιομήχανου Ντε Σάντις.

«Ο Κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαΐου, στις 20:30. Στον Ιανό της Αθήνας. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο δημοσιογράφος Νίκος Κουρμουλής. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

INFO
Τρίτη 24 Μαΐου 2016, ώρα 20:30
IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ