Guardian: Πολύ κοντά στο να πάρει δόση 3,5 δισ. ευρώ η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup - iefimerida.gr

Guardian: Πολύ κοντά στο να πάρει δόση 3,5 δισ. ευρώ η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις εξελίξεις που δρομολογούνται μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου περιγράφει με άρθρο της η εφημερίδα Guardian.

«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει τη δόση που τόσο πολύ χρειάζεται, μετά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας χθες το βράδυ από την ελληνική Βουλή», αναφέρει αρχικά η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Χθες το βράδυ, οι Ελληνες βουλευτές ενέκριναν το πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ, αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, καθώς και δημιουργία νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό ώστε να εγκρίνουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης την εκταμίευση της δόσης ύψους 3,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κατά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. Με τη σειρά της, αυτή η εκταμίευση θα περιορίσει τους φόβους για ακόμα ένα ελληνικό δράμα φέτος το καλοκαίρι, με την Αθήνα να μάχεται για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Επίσης, θα οδηγήσει σε πιο διεξοδικές συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους».

Οσο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Guardian αναφέρει ότι «παραμένουν ακόμα κάποια μεγάλα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. Η Γερμανία απαιτεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά αντιδρά στην απαίτηση του Ταμείου για γενναία ελάφρυνση του χρέους».

Πάντως, από το δημοσίευμα του Guardian δεν λείπει και η παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου. «Η χθεσινή νύχτα δεν ήταν χωρίς "συμβάν". Μια βουλευτής της κυβέρνησης, η Βασιλική Κατριβάνου, αρνήθηκε να ψηφίσει κάποια μέρη του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι έτσι οι δανειστές παίρνουν πολύ περισσότερο έλεγχο στα χέρια τους. Ετσι, παραιτήθηκε, κάτι που σημαίνει όμως ότι η πλειοψηφία του Τσίπρα στη Βουλή παραμένει ανέπαφη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ