Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες - iefimerida.gr

Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρές εκφράσεις επιτέθηκε στην κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην κυβέρνηση, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες, τα μέτρα που φέρνετε δεν έχουν πάτο για τα εργατικά λαϊκά στρώματα», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση, ότι με τα μέτρα που φέρνει εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, λέγοντας ότι ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υποστηρίζουν ότι καταφέρουν να κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση χωρίς να λάβουν νέα μέτρα, στην πράξη νομοθετούν τον αυτόματο δημοσιονομικό «κόφτη» που θα απειλεί κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις.

Αναφέρθηκε σε πανηγυρισμούς της κυβέρνησης «που περίσσεψαν αυτές τις ημέρες», για την αξιολόγηση και το χρέος. «Ως καλή είδηση θεωρείτε ότι κλείνει η αξιολόγηση με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο σκούπα!» τόνισε και απευθύνθηκε εκ νέου στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Εσείς έχετε κι άλλο ένα χαρακτηριστικό: Είναι και το θράσος σας απύθμενο!», τόνισε.

«Πανηγυρίζετε ότι δεν φέρνετε επιπλέον μέτρα και φέρνετε τον κόφτη που προβλέπει επιπλέον περικοπές» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Εισάγετε αυτόματα μέτρα με τα οποία μπορούν να περικόπτονται το σύνολο των κοινωνικών δαπανών. Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε λέγοντας ότι δεν θα φέρετε επιπλέον μέτρα;», είπε ακόμη.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στον αγωγό φυσικού αερίου TAP, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι το έργο δεν θα βοηθήσει στη σύσφιξη των ειρηνικών σχέσεων με γειτονικές χώρες – όπως η Αλβανία – αλλά αποσκοπεί στην απώθηση των ενεργειακών θέσεων της Ρωσίας για να προωθηθούν τα αντίστοιχα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη νίκη της Ουκρανίας στην «ξεφτίλα» Eurovision, όπως τη χαρακτήρισε, την οποία συνέδεσε με προσπάθεια της Δύσης να επιβάλει τη γραμμή της στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Κουτσούμπας ΚΚΕ ολομέλεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ