Στην εφεδρεία ως το 2013 μονο όσοι δικαιούνται συνταξη - iefimerida.gr

Στην εφεδρεία ως το 2013 μονο όσοι δικαιούνται συνταξη

εργασιακή εφεδρεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία, και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων δίνει με επείγον έγγραφό του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Το έγγραφο διευκρινίζει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται στο Δημόσιο με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ή είναι μόνιμο προσωπικό που υπάγεται στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλων φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,

Σύμφωνα με το έγγραφο για να τεθεί κάποιος σε εργασιακή εφεδρεία απαιτείται να του υπολείπονται μέχρι και την 31.12.2013 κατ' ανώτατον δύο (2) έτη τόσο για τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για πλήρη συνταξιοδότηση που αντιστοιχεί σε 35 έτη ασφάλισης (ή παραπάνω) όσο και για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου κατά περίπτωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Δηλαδή για να βγει κάποιος σε εφεδρεία θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι το 2013 θα μπορεί να κατοχυρώσει το δικαίωμα να βγει στη σύνταξη γεγονός που σημαίνει ότι στην εφεδρεία θα βγουν μόνο αυτοί οι εργαζόμενοι που μέχρι το 2013 θα έχουν συμπληρώσει τόσο τα απαραίτητα χρόνια εργασίας όσο και το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.

Για όσους έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης κατά την ημερομηνία που τίθεται σε ισχύ ο ν. 4024 /2011, η σχέση εργασίας τους ή η υπαλληλική τους σχέση λύεται αυτοδικαίως.

Στο έγγραφο που επισυνάπτεται παρατίθενται αναλυτικά οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και ενδεικτικά παραδείγματα.

Δείτε αναλυτικά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Εργασίας εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ