Παρασκευόπουλος: Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να περνάνε από τη Βουλή - iefimerida.gr

Παρασκευόπουλος: Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να περνάνε από τη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σύνταγμα δεν προβλέπει εμπλοκή της Βουλής σε ιδιωτικοποιήσεις σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως όταν έρχονται συμβάσεις ιδιωτικοποίησης προς κύρωση στο Κοινοβούλιο δημιουργούνται νομικά προβλήματα.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται με νόμο. Η εμπλοκή του κοινοβουλίου ή η ενασχόλησή του με συμβάσεις δεν εμπίπτει στο καταστατικό κύριο έργο της Βουλής κατά το Σύνταγμα. Η σύμβαση είναι διοικητική πράξη και δεν εντάσσεται στο Σύνταγμα. Εχει καθιερωθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να γίνονται κυρώσεις αλλά δημιουργούνται νομικά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τα όσα είπε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος του απάντησε «τι είναι αυτά που λέτε; Εσείς που υποτίθεται θα ήσασταν κάθε λέξη του συντάγματος» παραπέμποντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά την ανάληψη των καθηκόντων του μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ