Εληξε ο συναγερμός στον Λευκό Οίκο -Ενας τραυματίας από πυροβολισμούς - iefimerida.gr

Εληξε ο συναγερμός στον Λευκό Οίκο -Ενας τραυματίας από πυροβολισμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εληξε ο συναγερμός, που είχε σημάνει στον Λευκό Οίκο, μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην περιοχή West Executive Drive, δηλαδή περίπου ένα χιλιόμετρο από την προεδρική οικεία.

Οπως ανέφερε το CNN, ο άνδρας πλησίασε σημείο ελέγχου ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο, κρατώντας όπλο.

Αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξαν πυρ εναντίον του, πυροβολώντας τον στο στομάχι, με τον ύποπτο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και να τίθεται υπό κράτηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε αναχωρήσει μερικές ώρες νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο καθώς προγραμμάτιζε να παίξει γκολφ στη βάση Άντριους -Μέριλαντ- της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρισκόταν στο κτίριο και οδηγήθηκε σε ασφαλή χώρο όταν σημειώθηκε το επεισόδιο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το επεισόδιο που οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του Λευκού Οίκου για λίγη ώρα καθώς και ότι κανένα μέλος του προσωπικού της αμερικανικής προεδρίας δεν τραυματίστηκε στο συμβάν, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Κανένας μέσα στον Λευκό Οίκο ούτε κάποιος εργαζόμενος σε αυτόν δεν τραυματίστηκε, όλοι είναι ασφαλείς στον Λευκό Οίκο», ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για την κατάσταση».

Στο μεταξύ αστυνομικοί ερευνούν ένα αυτοκίνητο που ανήκει στον ύποπτο για το επεισόδιο και εντοπίστηκε κοντά στο κτίριο της προεδρίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ