Εσπασε για έβδομη φορά το δικό της ρεκόρ -Ανεβηκε το Εβερεστ - iefimerida.gr

Εσπασε για έβδομη φορά το δικό της ρεκόρ -Ανεβηκε το Εβερεστ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ROBERTO SCHMIDT / WORLD PRESS PHOTO / HANDOUT
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Λάκπα Σέρπα έχει... «κουραστεί» να είναι νούμερο ένα! Για έβδομη φορά ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμους στο Εβερεστ, σπάζοντας το δικό της ρεκόρ, παρότι έχει εγκαταλείψει την ορειβασία εδώ και μια δεκαετία.

Η τελευταία φορά που ανέβηκε στο Έβερεστ αυτή η μητέρα τριών παιδιών ήταν το 2006.

«Εφτασε στην κορυφή του Έβερεστ (σ.σ. σε υψόμετρο 8.848 μέτρων) στις 5 το πρωί σήμερα, για έβδομη φορά», ανακοίνωσε η Σβετλάνα Νουτζούμ, η μάνατζερ του ορειβατικού-ταξιδιωτικού γραφείου «7 Summits Adventure», που οργάνωσε την αποστολή.

Στις αρχές Μαρτίου η Λάκπα Σέρπα είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να ανέβει δύο φορές στο Εβερεστ μέσα στην ίδια χρονιά.

Η Νουτζούμ δεν επιβεβαίωσε αν η 43χρονη Νεπαλέζα θα επιχειρήσει και δεύτερη αναρρίχηση πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες στα Ιμαλάια. «Η ομάδα έχει ξεκινήσει την κατάβαση και δεν είμαι σίγουρη ότι θα επιχειρήσει ξανά αυτή τη σεζόν»,ανέφερε.

Ο δρόμος της 43χρονης προς την κορυφή ήταν από την πλευρά του Θιβέτ, την ώρα που οι περισσότεροι ορειβάτες επιχειρούν την ανάβαση ξεκινώντας από την κατασκήνωση βάσης του Νεπάλ, που είναι και ευκολότερη διαδρομή.

Η Λάκπα είχε πει ότι ο στόχος της είναι οι 21 αναβάσεις στο Έβερεστ, το απόλυτο ρεκόρ που κατέχει ένας άνδρας, ο συμπατριώτης της Άπα Σέρπα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λάκπα Σέρπα Έβερεστ ρεκόρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ