Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης – Για τη μίζα 3,1 εκατ. ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης – Για τη μίζα 3,1 εκατ. ευρώ [εικόνες]

(EUROKINISSI-ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα ψηλά στα χαμηλά θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας έδινε εξηγήσεις για περισσότερες από 3,5 ώρες αλλά δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά του, Παρά την πολύωρη απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο, για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συγκεκριμένα για την μίζα ύψους 3,1 εκατ. ευρώ που φέρεται ότι πήρε για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του νοσοκομείου και της γερμανικής εταιρίας "Hospitalia International".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του "Ερρίκος Ντυνάν" αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα. Συγκεκριμένα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, Γεωργία, που επίσης απολογήθηκε σήμερα, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα ποσά που έχουν εντοπιστεί από τις αρχές δεν αντιστοιχούν σε αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, και ότι προέρχονται την οικογενειακή περιουσία της Γεωργίας Μαρτίνη, η οποία περιήλθε στην ίδια από κληρονομιά.

Μάλιστα, υποστήριξαν ότι μέρος του ποσού που βρέθηκε στους έξι ελβετικούς λογαριασμούς ήταν αμοιβή δικηγόρου, που είχε και συγγενική σχέση με την Γ. Μαρτίνη.

Η σύζυγος του Α. Μαρτίνη Γεωργία είχε ευνοικότερη ποινική μεταχείριση, αφού κρίθηκε ότι δεν πρέπει να κρατηθεί αλλά να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Για να απολαύσει ωστόσο την ελευθερία της, πρέπει να καταβάλλει 600.000 ευρώ ως χρηματική εγγύηση, να εμφανίζεται δύο φορές στο Α. Τ της περιοχής όπου διαμένει και να μην βγει από τη χώρα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης – Για τη μίζα 3,1 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης – Για τη μίζα 3,1 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης – Για τη μίζα 3,1 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης – Για τη μίζα 3,1 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ