Στο Βιετνάμ την Δευτέρα ο Ομπάμα -Δεν έχει αποφασίσει για την άρση ή μη του εμπάργκο όπλων - iefimerida.gr

Στο Βιετνάμ την Δευτέρα ο Ομπάμα -Δεν έχει αποφασίσει για την άρση ή μη του εμπάργκο όπλων

Φωτογραφία: EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προέδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με την άρση ή μη του εμπάργκο όπλων στο Βιετνάμ, τρεις μόνο ημέρες πριν από την επίσκεψή του στη χώρα, ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ζήτημα προβληματισμού.

Από την άλλη μεριά, θετικό κλίμα επικρατεί τόσο στη διακυβέρνηση Ομπάμα, όσο και στο Καπιτώλιο για την άρση ή τον ουσιαστικό περιορισμό των κυρώσεων που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ, προκειμένου να δρομολογηθεί η ενίσχυση των διμερών σχέσεων έναντι της Κίνας.

Η άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων, την οποία επιδιώκει το Βιετνάμ, θα εξαλείψει το τελευταίο κατάλοιπο της εποχής του Πολέμου στο Βιετνάμ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος φτάνει στη χώρα τη Δευτέρα.

Ωστόσο, στην επαναπροσέγγιση των ΗΠΑ με το Βιετνάμ είναι σίγουρο ότι θ' αντιδράσει η Κίνα, που είχε χαρακτηρίσει τη μερική άρση του εμπάργκο το 2014, ως επέμβαση τις εξελίξεις της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βιετνάμ επίσκεψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ