«Το νομοσχέδιο παλεύεται», σχολιάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο-φωτιά με τα δισ. φόρων! - iefimerida.gr

«Το νομοσχέδιο παλεύεται», σχολιάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο-φωτιά με τα δισ. φόρων!

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης βρίσκεται η κυβέρνηση και μέχρι το καθοριστικό Εurogroup της 24ης Μαΐου μεσολαβεί μία κρίσιμη ψηφοφορία και ένα ταξίδι για τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, στο Μαξίμου οι κλειστές συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς του συνεργάτες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κοινή πεποίθηση μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι το θετικό φινάλε της διαπραγμάτευσης «είναι πια πολύ κοντά».

Βασική εκκρεμότητα, όμως, παραμένει το θέμα του Χρέους. Επ’ αυτού υπάρχει μια σχετική αγωνία. Κανείς, άλλωστε, από τους εμπλεκόμενους στη διαπραγμάτευση υπουργούς αλλά και από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχει την ψευδαίσθηση για τη στάση της Γερμανίας. Το Βερολίνο αποφεύγει να συζητήσει το θέμα «όπως ο διάβολος το λιβάνι» και κάνει τα πάντα για να μεταθέσει το πρόβλημα για το μέλλον. Στην παρούσα φάση, πάντως, η Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή και μετέχει σε όλες τις τεχνικές διαβουλεύσεις που γίνονται, προσδοκώντας μία κάποια θετική λύση από τους από τους μεγάλους παίκτες.

Τελευταίος κάβος η ψηφοφορία
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μετράει αντίστροφα για να περάσει και τον τελευταίο κάβο που δεν είναι άλλος από την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου - σκούπα το απόγευμα της Κυριακής.

Ανησυχία για τυχόν διαρροές στο Μαξίμου δεν υπάρχει, παρά τη σκόνη που σήκωσε η λίστα ιδιωτικοποιήσεων. Ωστόσο, οι βουλευτές ενστερνίζονται την παροιμία «φάγαμε το γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά», ενώ στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους αναφέρουν πως «το νομοσχέδιο παλεύεται»! Επιπλέον, η προσοχή τους στρέφεται στην επόμενη μέρα και στο μπαράζ νομοσχεδίων που σχεδιάζει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή στοχεύοντας σε αλλαγή σελίδας.

Τετ α τετ με Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Το βράδυ της Κυριακής, πάντως, μετά την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ.

Από το Μαξίμου επιβεβαιώνουν ότι έχει οριστικοποιηθεί για τη Δευτέρα 23 Μαΐου συνάντηση στο περιθώριο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για ένα τετ α τετ μείζονος σημασίας, αφού ο Αχμέτ Νταβούτογλου αποτελεί πια παρελθόν ενώ η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώνεται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι είναι κοινή βούληση να ανταλλάξουν απόψεις πριν το κρίσιμο eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας KO ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ