Τελεσίγραφο Γιούνκερ για την εκταμίευση της 6ης δόσης - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο Γιούνκερ για την εκταμίευση της 6ης δόσης

6η δόση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως οι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών είναι απαραίτητες για να εκταμιευτεί η 6η δόση.

«Οι εταίροι μας απαιτούν γραπτές δεσμεύσεις. Θέλουν οι πολιτικοί ηγέτες να στείλουν μια επιστολή δέσμευσης για τις πολιτικές οι οποίες θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ.Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός μάλιστα πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να έχει επιλυθεί έως το τέλος του μήνα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποδέσμευσης της 6ης δόσης. «Πιστεύω ότι οι ηγέτες των κομμάτων θα κάνουν το καθήκον τους. Είμαι αισιόδοξος ότι μια λύση θα βρεθεί σύντομα. Αυτό πρέπει να έχει γίνει ως το τέλος του μήνα».

Ο κ. Γιουνκέρ έστειλε ουσιαστικά τελεσίγραφο στους πολιτικούς αρχηγούς γθια το θέμα των υπογραφών τονίζοντας πως θα πρέπει να φτάσουν στις Βρυξέλλες μέχρι την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup. «Θα θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι την άποψη η οποία εκφράζεται από τον καινούριο πρωθυπουργό της Ελλάδας για την ανάγκη να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις "την συμμερίζονται πλήρως οι κύριοι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα».

Ουσιαστικά λοιπόν αυτό που ζητούν οι Βρυξέλλες είναι να υπογράψει τις δεσμεύσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως», πρέπει να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές.

«Τα ευρωομόλογα είναι τα μέσα για να ξεπεραστεί η κρίση»

Ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ακόμα πως τα ευρωομόλογα θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία, που συνεχίζει να αντιμετωπίζει κρίση χρέους, καθώς και την Ευρωζώνη, να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση η οποία πλήττει την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τα ευρωομόλογα ή παρόμοια εργαλεία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα μέσα για το ξεπέρασμα της κρίσης»,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ