Ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει πέντε βιβλία για το καλοκαίρι - iefimerida.gr

Ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει πέντε βιβλία για το καλοκαίρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του blog, ο ισχυρός άντρας της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, προτείνει πέντε αγαπημένα του βιβλία για το καλοκαίρι.

Επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών, και εφευρέτης, ωστόσο βρίσκει χρόνο για την αγαπημένη του ενασχόληση, το διάβασμα.
Είναι αυτά που τον ηρεμούνε, τον κάνουν να σκέφτεται με νέους τρόπους και τον κρατούν ξύπνιο.

Βιβλία με θέματα επιστημονικής φαντασίας, ενέργειας, διαδικτύου, αλλά και ιστορία της ανθρωπότητας.

Αναλυτικά οι προτιμήσεις του Μπιλ Γκέιτς:

Ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει πέντε βιβλία για το καλοκαίρι  | iefimerida.gr 0

Seveneves από τον Neal Stephenson «Το φεγγάρι ανατινάχτηκε χωρίς προειδοποίηση και χωρίς προφανή λόγο» έτσι ξεκινάει η διήγηση στο βιβλίο. Σε λίγο πέφτει στη γη και θα πρέπει να βρούμε τρόπους επιβίωσης. «Εξαιρετική πλοκή σε συνδυασμό με τεχνολογία».

Ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει πέντε βιβλία για το καλοκαίρι  | iefimerida.gr 1

How not to be Wrong από τον Jordan Ellenberg «Στην πρώτη ματιά μοιάζει να αφορά τα μαθηματικά αλλά στην πραγματικότητα αφορά το πόσο πολύ μετράνε τα μαθηματικά στην καθημερινή μας ζωή χωρίς να το ξέρουμε», αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς για το βιβλίο.

Ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει πέντε βιβλία για το καλοκαίρι  | iefimerida.gr 2

Τhe Vital Question από τον Nick Lane «Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε το πώς ξεκίνησε η ζωή, το πώς η ζωή έγινε τόσο σύνθετη, μόνο εάν καταλάβουμε το πώς λειτουργεί η ενέργεια» σημειώνει για το συγκεκριμένο βιβλίο.

Ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει πέντε βιβλία για το καλοκαίρι  | iefimerida.gr 3

Τhe Power to Compete από τους Ryoichi Mikitani και Hiroshi Mikitani, ενα βιβλίο του ιδρυτή της διαδικτυακής εταιρίας Rakuten, με τον πατερα του. «Ο Hiroshi έχει μια σειρά από πολύ καλές ιδέες» τονίζει.

Ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει πέντε βιβλία για το καλοκαίρι  | iefimerida.gr 4

Sapiens: A bried history of Humankind από τον Noah Yuval Harari. Για το τέλος επιλέγει εναν Ισραηλινό ιστορικό που περιγράφει μέσα στις σελίδες του βιβλίου την ιστορία της ανθρωπότητας. Mια σαρωτική ιστορία του πολιτισμού από την καταγωγή των ειδών μέχρι τους υπερανθρώπους, γεμάτη απροσδόκητα δεδομένα, αιρετικές σκέψεις, παράξενες θεωρίες και συγκλονιστικές αφηγήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπιλ Γκέιτς βιβλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ