Ντομπρόβσκις: Θέλουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα -Υπάρχουν διαφορές Ταμείου-ΕΕ - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Θέλουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα -Υπάρχουν διαφορές Ταμείου-ΕΕ

Twitter account: @EventsPOLITICO
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χάσμα που υπάρχει μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως η Κομισιόν εργάζεται για τη διατήρηση του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Οπως τόνισε σε εκδήλωση του Politico, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν το ΔΝΤ έχει διαφορετική ανάλυση για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά και πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τα μέτρα που καλείται να λάβει η Αθήνα, ώστε να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις για το ΔΝΤ, εργαζόμαστε ώστε να διασφαλίσουμε πως το ΔΝΤ θα είναι μέσα», ανέφερε.

Σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως μία επιλογή για την Ευρώπη είναι να εξαγοράσει τα δάνεια που έχει δώσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και να τα αντικαταστήσει με ευρωπαϊκά, που θα έχουν χαμηλότερο επιτόκιο και καλύτερους όρους.

Ερωτηθείς για το πόσα μέλη προβλέπει να έχει η Ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια, μια έμμεση αναφορά δηλαδή για πιθανό Grexit, τόνισε πως σκοπός της νομισματικής ένωσης είναι η διερεύνηση και όχι ο περιορισμό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ