Μήνυση από τους αστυνομικούς Ροδόπης -Φόβοι για την υγιεινή και την ασφάλειά τους στα κέντρα προσφύγων - iefimerida.gr

Μήνυση από τους αστυνομικούς Ροδόπης -Φόβοι για την υγιεινή και την ασφάλειά τους στα κέντρα προσφύγων

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την υγιεινή και την ασφάλειά τους, στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα οποία εργάζονται, ανησυχούν οι αστυνομικοί της Ροδόπης, που έκαναν μήνυση για παραβίαση των σχετικών διατάξεων.

Η πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για τις παραβιάσεις των διατάξεων του ΠΔ 45/2008 «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας Αστυνομικών κατά την εργασία».

«Διατάσσεται η απόσπαση αστυνομικών υπαλλήλων στην Ειδομένη, στη Λέσβο και στη Σάμο για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα, όπως είναι οι προηγούμενοι εμβολιασμοί, η χορήγηση υγειονομικού υλικού για την προστασία τους από νοσήματα που μεταδίδονται με σταγονίδια ή αερογενώς», αναφέρει η μήνυση.

Με αυτή, οι αστυνομικοί ζητούν να διερευνηθεί η τέλεση αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτά της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας σωματικής βλάβης τελουμένης διά παραλείψεως.

«Ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών μας συνεχίζεται ακούραστα και αδιάλειπτα, με κάθε πρόσφορο μέσο» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Τζατζανά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αστυνομικοί Ροδόπη κεντρα προσφυγων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ