Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας[εικόνες] - iefimerida.gr

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας[εικόνες]

ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε την Τετάρτη το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στου ΦΙΞ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για ανάμεικτα αισθήματα και δήλωσε ότι θαύμασε από κοντά τις υποδομές, ενός πραγματικά αξιοθαύμαστου κτιρίου.

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας[εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αθήνα θα αποκτήσει επιτέλους ένα παγκοσμίως ανταγωνιστικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αλλά και τη στενοχώρια του γιατί σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυση του, το Μουσείο δεν έχει καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας[εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του Μουσείου και η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει, εντός των επόμενων μηνών, αν αυτό καταστεί εφικτό, η Αθήνα να αποκτήσει, επιτέλους, ένα Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται. Ένα μουσείο το οποίο - και αυτό - θα συνδράμει, με τον δικό του τρόπο, στη συνολική πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συνοδευόταν από τον τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκα.

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας[εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από την διευθύντρια του Μουσείου Κατερίνα Κοσκινά, ενώ δεν παρέλειψε από την ταράτσα του, να φωτογραφήσει τη θέα.

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας[εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και να θαυμάσω, από κοντά, τις καταπληκτικές υποδομές ενός πραγματικά αξιοθαύμαστου κτηρίου.
Τα αισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Αθήνα θα αποκτήσει, επιτέλους, ένα παγκοσμίως ανταγωνιστικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Από την άλλη, βέβαια, στενοχώρια για το γεγονός ότι σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το μουσείο δεν έχει καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.
Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του μουσείου και η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει, εντός των επόμενων μηνών, αν αυτό καταστεί εφικτό, η Αθήνα να αποκτήσει επιτέλους ένα Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται. Ένα μουσείο το οποίο - και αυτό - θα συνδράμει, με το δικό του τρόπο, στην συνολική πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ