Η Subaru γιορτάζει 50 χρόνια κινητήρες boxer - iefimerida.gr

Η Subaru γιορτάζει 50 χρόνια κινητήρες boxer

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που η Subaru ξεκίνησε την παραγωγή επίπεδων κινητήρων, μιας και το πρώτο μοντέλο της στο οποίο τοποθετήθηκε ένας boxer ήταν αυτό με την ονομάσία 1.000 του 1966.

Σήμερα οι boxer, βενζίνης και πετρελαίου, βρίσκονται κάτω από το καπό όλων ανεξαιρέτως των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας, έχοντας φτάσει μέσα σε μισό αιώνα το συνολικό αριθμό των 16 εκατομμυρίων μονάδων.

Το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα έχει να κάνει με την εξουδετέρωση των δυνάμεων, καθώς σε αντίθεση με τους κλασικούς κινητήρες τα έμβολά τους παλινδρομούν αντικρυστά και αντίθετα.
Οι boxer σε συνδυασμό με τη συμμετρική τετρακίνηση είναι, εδώ και χρόνια, τα βασικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της Subaru, που στους επόμενους μήνες θα παρουσιάσει και στην Ευρώπη το νέο Impreza.

Η Subaru γιορτάζει 50 χρόνια κινητήρες boxer   | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ