Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από εφοριακούς- Απεργούν σήμερα - iefimerida.gr

Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από εφοριακούς- Απεργούν σήμερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εφοριακοί, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία εκφράζοντας την αντίθεσή της στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ σημειώνει πως σε καμία χώρα της Ε.Ε. φόροι και έσοδα δεν παραχώρουντα σε ανέξαρτητες αρχές ενώ κάνει λόγο για αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου. Παράλληλα καλούν σε συγκέντρωση στις 11 π.μ στην οδό Νίκης. Όπως σημειώνουν η διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίας μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά το 3ο μνημόνιο με το οποίο ψηφίστηκε η διάλυση του ΣΔΟΕ και η δημιουργία «Αυτόνομου Φορέα Εσόδων».

Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ, κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών . Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας. Επειδή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενες/νοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επειδή είμαστε ριζικά αντίθετοι στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, απορρίπτουμε συνολικά το σχέδιο νόμου και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφοριακοί Απεργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ