Τελικός Europa League με ελληνικό ενδιαφέρον - Λίβερπουλ και Σεβίλλη κοντράρονται στην Ελβετία - iefimerida.gr

Τελικός Europa League με ελληνικό ενδιαφέρον - Λίβερπουλ και Σεβίλλη κοντράρονται στην Ελβετία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελβετία βρίσκεται απόψε στο επίκεντρο της Ευρώπης. Το «Σ.Γιάκομπ» θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League ανάμεσα στην Λίβερπουλ και τη Σεβίλλη, ο οποίος έχει και μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον.

Από τη μία, η πιο επιτυχημένη αγγλική ομάδα βάσει ευρωπαϊκών τροπαίων. Από την άλλη η πολυνίκης του θεσμού. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ίσως καλύτερο ζευγάρι για να διεκδικήσει το φετινό τρόπαιο του Europa League.

Η Λίβερπουλ επιστρέφει σε τελικό μετά από 9 χρόνια και τον χαμένο τελικό της Αθήνας στο Champions League κόντρα στη Μίλαν. Η Σεβίλλη από την πλευρά της φιλοδοξεί να κατακτήσει για 5η φορά το Europa League και για 3η συνεχόμενη. Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια όπου δεν υπάρχει φαβορί και όλα θα κριθούν από τη βραδιά στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Η Λίβερπουλ, την τελευταία φορά που βρέθηκε σε τελικό της διοργάνωσης, ήταν πριν το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μετατραπεί σε Europa League. Το 2001, κόντρα στην Αλαβές με σκορ 5-4 στη Γερμανία. Το χαρακτηριστικό πάντως και των δύο ομάδων, είναι πως δεν έχουν ηττηθεί όσες φορές βρέθηκαν σε τελικό του συγκεκριμένου θεσμού.

Αγωνιστικά Νέα

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα κρίνει την τελευταία στιγμή αν ο Οριγκί θα είναι έτοιμος να βοηθήσει αν και όλα δείχνουν πως δεν θα ρισκάρει με τη συμμετοχή του Βέλγου επιθετικού αλλά θα προτιμήσει τον Στάριτζ στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά του ο Ουνάι Έμερι δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τρεμουλινάς και Κρον Ντέλι ενώ δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στα πρόσωπα των βασικών του παικτών.

Πιθανές Συνθέσεις
Λίβερπουλ:Μινιολέ – Κλάιν, Λόβρεν, Τουρέ, Μορένο – Λαλάνα, Τσαν, Μίλνερ – Φιρμίνο, Στάριτζ, Κουτίνιο.
Σεβίλλη:Σόρια – Μαριάνο, Ραμί, Καρίκο, Εσκουδέρο – Κριχόβιακ, Ν'Ζόνζι – Κόκε, Μπανέγα, Βιτόλο – Γκαμεϊρό.

Το ελληνικό ενδιαφέρον

Η Ελλάδα λόγω της κακής πορείας των περισσότερων ομάδων της τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, έχει χάσει πλέον το δικαίωμα να βάζει απευθείας στους ομίλους του Champions League, τον πρωταθλητή αλλά και στους ομίλους του Europa League, την ομάδα που παίρνει το καλό εισιτήριο για τον συγκεκριμένο θεσμό είτε μέσω του Κυπέλλου είτε μέσω των πλέι-οφ.

Στην προκειμένη περίπτωση, η ΑΕΚ θα περιμένε την κατάκτηση του τροπαίου από τη Σεβίλλη αφού αν η ομάδα της Ανδαλουσίας καταφέρει να πάρει και το Κύπελλο κόντρα στην Μπαρτσελόνα το Σάββατο, τότε η Ένωση θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λίβερπουλ Σεβίλλη Europa League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ