«Μασάζ» στους βουλευτές πριν τη φοροκαταιγίδα -Τσακαλώτος, Χουλιαράκης ενημερώνουν την Κ.Ο. - iefimerida.gr

«Μασάζ» στους βουλευτές πριν τη φοροκαταιγίδα -Τσακαλώτος, Χουλιαράκης ενημερώνουν την Κ.Ο.

Φωτογραφία: Sooc

Με πυξίδα την παροιμία «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» πορεύεται η κυβέρνηση λίγο πριν κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, στρέφοντας την προσοχή της στην προετοιμασία των βουλευτών για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης είναι οι δυο υπουργοί που αναλαμβάνουν σήμερα την αποστολή να ενημερώσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το μείγμα των μέτρων του πολυνομοσχεδίου. Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο πρωθυπουργός, με «αγκάθι» τις ιδιωτικοποιήσεις. Γι' αυτό το λόγο αναμένεται με ενδιαφέρον ο διάλογος που θα γίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΚΟ, ενώ συζήτηση θα γίνει για χρέος και «κόφτη».

«Απομένουν ανθυπολεπτομέρειες για τον κόφτη»
Κυβερνητικός αξιωματούχος, με άμεση γνώση των συζητήσεων του οικονομικού επιτελείου, τονίζει στο iefimerida.gr. πως «απομένουν κάποιες ανθυπολεπτομέρειες να οριστικοποιηθούν", χωρίς, μάλιστα, να αποκλείει ότι μπορεί να κατατεθεί ως τροπολογία ακόμα και σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια πηγή,απέρριπτε κατηγορηματικά το γεγονός ότι υπάρχει εμπλοκή και ότι οι δανειστές αξιώνουν λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Όλα για τον πιο δύσκολο κάβο
Ενόψει, πάντως, της κρίσιμης ψηφοφορίας, η οποία προγραμματίζεται για το απόγευμα της Κυριακής (καθώς το βράδυ της ίδιας ημέρας ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη) ο κ. Τσίπρας έδωσε χθες το στίγμα του.«Περνάμε τον πιο δύσκολο κάβο και ανοιγόμαστε σε μια προοπτική σταθερότητας», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας τονωτικές ενέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Από το Μαξίμου, με δεδομένο ότι στις ψηφοφορίες του ασφαλιστικού και του φορολογικού η Κοινοβουλευτική Ομάδα εμφανίστηκε μπετοναρισμένη, δεν ανησυχούν. «Είμαστε στο ’90 και πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί», εξηγεί στο iefimerida.gr το περιβάλλον του κ. Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι «κανείς δεν θα έπαιζε τώρα με τη φωτιά».

Χαμηλώνουν οι προσδοκίες για το χρέος
Και μπορεί η κυβέρνηση να μην κρύβει την αγωνία της για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο, το κυριότερο είναι ποιου είδους παρέμβαση θα γίνει τελικά για τη ρύθμιση του χρέους δεδομένων των διαφωνιών ανάμεσα σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε, πάντως,ότι βασική επιδίωξη είναι να λυθεί το ζήτημα με τέτοιο τρόπο που να «αποκαθιστά την σταθερότητα στη χώρα», δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ